Skocz do zawartości

Miejsce na drobiazgi w małej łazience

Recommended Posts

Hej
Wprowadziłem się ostatnio do nowego mieszkania i mam mały problem z łazienką. Jest ona dość ciasna i oprócz małej szafeczki pod zlewem (prze którą idzie rura od zlewu) nie ma tam w ogóle miejsca na żadne drobiazgi. Myślałem nad dorobieniem/kupieniem półek,a że nie mam doświadczenia to fajnie by było jakby ktoś doświadczony coś mi doradził.

Na dołączonych obrazkach widać rysunek łazienki i moją propozycję jak by miały wyglądać te półki. Jak ktoś ma ochotę to dołączam projekt w SketchUp i można się pobawić. Co do tekstur na ścianach to jedynie są poglądowe.
Dodatkowe wyjaśnienie: te trójkątne półki w rogu nad pralką są dziwne to akurat tak się kafelki kończą (są ułożone w takie trójkąty - widać na zdjęciu) dlatego chciałem żeby się wpasowały w kafelki.

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

lazienka.zip

lazienka.zip

Dzięki za radę. Zrobiłbym tak ale niestety lustro jest przytwierdzone do ściany, a że to nie moje miszkanie to nie chcę od razu remontu generalnego robić.

Jeszcze jedno małe pytanko żeby nie zakładać nowego postu. W kabinie prysznicowej ktoś pourywał połowę suwaków w drzwiach i niestety drzwi ledwo się trzymają. Pytałem się w Praktikerze, LM i Castoramie o takie rzeczy i wszyscy odsyłają mnie do serwisu producenta. Ehmmm... no gdyby tylko na kabinie było jakieś oznaczenie czy logo icon_razz.gif Kabina jest prawdopodobnie X letnia. Przekopałem połowę googli i nic nie znalazłem. Może ktoś ma takie coś w łazience i może podpowiedzieć co to za model kabiny, albo gdzie kupić takie suwaki?
PS: nie nie patrzeć na brud icon_smile.gif dopiero co to rozkręcałem icon_biggrin.gif

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

• 3 tygodnie temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 6 miesiące temu...
  • 5 lata temu...

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• - niewygodnie sie po niej chodzi, bo rosnie kepkami, - jak urosnie, jest zbyt wysoka, i musze chodzic w kaloszach nawet latem - ze wzgledu na ewentualne kleszcze, ktore sa w tych lasach. Wiec wole taka np. koniczynke.       Mam troche starych desek, tez cos z nich zrobie, ale nie wiem, czy do wiosny zdaze.   Macie przynajmniej podworka, to juz cos. Bo w okolicy przed wszystkimi domami jest kostka - podjazdy do garazy i chodniki do drzwi wejsciowych. Wiec co najmniej polowa dzialki wybetonowana, jesli doda sie budynek. Z tylu domu troche trawki i jakies rabatki.
    • Witam! Jestem właścicielem dwóch mieszkań położonych na parterze. Budynek ma 2 właścicieli ja i sąsiad. Chciałbym zrobić w ścianie przejście w postaci wybicia otworu aby móc połączyć 2 mieszkania w jedno. Teraz pytanie, jakie pozwolenia potrzebuję, jeżeli ściana będzie nośna a działowa i jak mogę poznać, jaki to jest rodzaj ściany?
    • A ja nie mogę sąsiadów (sąsiadek) namówić na ułatwianie życia owadom. Wszystko musi być wycięte, wyrżnięte, każdy liść zagrabiony. No a moje podwórko pomiędzy nimi, wygląda jak opuszczone. Chwasty sobie rosną, kwitną, liście nadal leżą, śnieg je przykrył...  Ludzie lubią się narobić i nic z tym nie idzie poradzić. Ja natomiast jestem leniwy.    Chociaż nie aż tak, żeby nic nie robić. Na wiosnę mam zamiar zrobić kawałek strzechy, aby ułatwić życie owadom zastępującym pszczoły. One w słomkach robią gniazda i się rozmnażają. Jak kiedyś robiłem u faceta instalację pod wiatą przykrytą strzechą, to chmura owadów ją otaczała.  No i ze starych desek zrobię rządek budek dla sikorek. 
    • Też ją kiedyś o to pytałem. Nie podoba się i koniec Ja też u siebie przestaje walczyć z mchem i innymi leśnymi czy tam łąkowatymi roślinami. Niech rośnie co chce, byle nie za wysokie.  Koniec z sianiem trawy. Przyszła późna jesień i 30% podwórka znajduje się pod rozgarniętą ziemią z kretowisk.   Siatka na krety? Nie jestem taki.
    • Pięknie wygląda, cóż ona Ci przeszkadza?
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...