margaretka2002 Napisano 27 grudnia 2010 Udostępnij #1 Napisano 27 grudnia 2010 Wklejajcie inspiracje... Link do komentarza
DobreGrzejniki Napisano 1 lutego 2011 Udostępnij #2 Napisano 1 lutego 2011 Albo mam wrażenie,albo wszystko w skandynawskich inspiracjach jest zrobione z drewna,łącznie z podłogą,tak? Link do komentarza
margaretka2002 Napisano 1 lutego 2011 Autor Udostępnij #3 Napisano 1 lutego 2011 Zasadniczo tak. Link do komentarza
Atlantic Polska Napisano 13 lutego 2011 Udostępnij #4 Napisano 13 lutego 2011 Fajne wkleiłaś zdjęcia. Styl skandynawski charakteryzuje się właśnie prostotą , surowością, naturalnymi materiałami jak surowe drewno i wiklina. Jasnymi barwami, rozbielonymi kolorami jak: biel, błękity, szary. Drewno jest bejcowane, olejowane, woskowane. Jest to też bogate wzornictwo. Skandynawskie pomieszczenia są jasne i przestronne. Są też dostrzegalne różnice w poszczególnych krajach skandynawskich jeśli chodzi o ten styl np. w stylu duńskim dominuje biel i jest on bardziej romantyczny, w stylu fińskim są intensywne kolory, zwłaszcza czerwień w połączeniu z bielą, pojawia się też skóra. Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 13 lutego 2011 Udostępnij #5 Napisano 13 lutego 2011 Nie przemawia do mnie ..... Link do komentarza
Szalonymax Napisano 16 lutego 2011 Udostępnij #6 Napisano 16 lutego 2011 Jest takie "nijakie" przypomina mi domki w górach,wykonane w całosci z drewnianycvh elementów wyposażenia. Jakoś do mnie nie trafia,co wcale nie oznacza ze jest brzydkie. Link do komentarza
margaretka2002 Napisano 23 lutego 2011 Autor Udostępnij #7 Napisano 23 lutego 2011 Hmmm... Bo to wlasnie ma przypominac takie domki. Link do komentarza
kropeczka_ns Napisano 24 lutego 2011 Udostępnij #8 Napisano 24 lutego 2011 mnie się zasadniczo podoba taki klimat choć bez przesady:) Bardzo lubię jasne kolory, ale jednak chyba potrzebuję trochę cieplejszych wnętrz. Może troszkę za dużo białego. Link do komentarza
Kamil79 Napisano 25 lutego 2011 Udostępnij #9 Napisano 25 lutego 2011 Uwielbiam skandynawskie wnętrza. Najbardziej podobają mi się aranżację od 2 - 4. Zawsze patrzę na skandynawskie wnętrza przez pryzmat Bergmana. 1 Link do komentarza
margaretka2002 Napisano 30 marca 2011 Autor Udostępnij #10 Napisano 30 marca 2011 Hmmm... Moze ktos cos wklei jednak? Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się