Dzień dobry. Stoję przed możliwością zakupu działki budowlanej natomiast w jej rogu stoi słup widoczny na zdjęciach. Nie mam jeszcze wiedzy na temat służebności itp ani jak to zrobione jest prawnie. Działka ma 12a. Pytanie czy taki słup mocno utrudnia np. chociażby pozwolenie na budowę ? Lub jakoś negatywnie oddziaływuje na zdrowie? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Zaizolować kilkanaście cm styropianu od środka wszystkie przegrody, które emitują ciepło. Nie wiem, jak duże jest okno. Klima dodatkowo minimum 2kW + wentylacja do pozyskania świeżego powietrza, doprowadzona z chłodnych części domu.
Zawsze się tak może zdarzyć nawet na płaskiej powierzchni. Rozwiązanie jakie wymyśliłem to zrobienie pagórka, góra rury odpływowej będzie się opierać o płytkę, okolica będzie w kleju już. Nie będzie pustki, po prostu w tym miejscu nie będzie kleju gdzie dotyka rura płytki.
Tak to wygląda
A ile masz czasu na to zadanie? Bo zanim nauczysz się robić to właściwie, minie kilka miesięcy co najmniej. Więc jeśli masz czas to próbuj,
Zanim się pomyśli o klejeniu, to klepki trzeba przebrać i posortować, a potem jeszcze policzyć ile brakuje. W powiększeniu widać, że część nie nadaje się do powtórnego wykorzystania.
I pytanie zasadnicze. Klepki są mocno zużyte, co widać na zdjęciu powiększonym. Co to za pomieszczenie i jak bardzo zależy ci na jakości podłogi po naprawie?
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się