I sprawa załatwiona. Kupiłem po prostu pierwsze lepsze u producenta profili razem z profilami, także nie pomyślałem, żeby kupić płaskie. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
A ja to bardzo polubiłem, odstresowuję się przy takiej robocie, macham sobie kielnią, a że mam dobre proporcje zaprawy, to i 5cm nieraz narzucę. Sufit już gorzej, dlatego szukam jakiegoś dobrego siuwaksu. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Ja to bym wziął fachowca
Nie mam "drygu" do takich robót. A jeszcze sufit
Przed wielu laty tynkowałem może niecały metr kwadratowy pod licznik, bezpieczniki i co tam jeszcze zakład energetyczny potrzebuje zamieścić. Boże.... co to było
Mam do wytynkowania dosłownie z 5m2 sufitu na klatce schodowej. Chcę położyć jak najcięńszą warstwę, bo w tej chwili jest już tam chyba mniej niż 2m wysokości. Tak jak na fotce widać nierówność od szalunku. Chcę wyciąć bruzdy na listwy i położyć tynk, albo jakąś zaprawę naprawczą. Są takie, które już od 3mm można kłaść, coś polecacie? Nie wiem czy gipsową, czy wapienną, bo generalnie tynkowałem zawsze swojej roboty cementowo-wapienną. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Pchełki są i są pchełki.
Są ze trzy, cztery rodzaje, jedna wystaje mocno, druga tak sobie a trzecia nie wystaje poza profil.
Czasami bez pcheł się nie da, brak podejścia.
Ten nieogolony ci to wytłumaczy łopatologicznie.