Tapeciarz1 Napisano 17 czerwca 2010 Udostępnij #1 Napisano 17 czerwca 2010 Witam. Kupiłem tapetę na flizelinie RASH NewBeats w Pasy nr. 719208 i zamierzam ją położyć. I moje pytania brzmią:1. Czy przed tapetowaniem należy gruntować ścianę (na ścianie była stara tapeta).2. Czy tą tapetę można kłaść pasami poziomo jak znak "=".Nie wiem, czy to dobry dział, lecz proszę o pomoc. Z góry dziękuje. Link do komentarza
retrofood Napisano 17 czerwca 2010 Udostępnij #2 Napisano 17 czerwca 2010 1. Radzę gruntować.2. Można. Tylko po co? Po co utrudniać sobie życie, skoro ono samo łatwe nie jest? 2 Link do komentarza
hauser Napisano 19 lipca 2010 Udostępnij #3 Napisano 19 lipca 2010 Cytat 1. Radzę gruntować.2. Można. Tylko po co? Po co utrudniać sobie życie, skoro ono samo łatwe nie jest? Wcale niekoniecznie. Wystarczy trochę wyszorować i zagruntować tylko w miejscach wybitnie tego wymagających. Dużo też zależy od tego czy tapeta jest gładka czy w jakiś deseń.Ja w zeszłym roku kładłem jodełkę w ten sposób i później pomalowałem i póki co pięknie się trzyma:) Generalnie na krzywe ściany taka tapeta jest dobrym wyjściem. Gipsowanie często zajmuje zbyt dużo czasu i miejsca oraz robi zbyt duży bałagan. Link do komentarza
marcin227 Napisano 26 października 2010 Udostępnij #4 Napisano 26 października 2010 Cytat 2. Czy tą tapetę można kłaść pasami poziomo jak znak "=". Nie wiem, czy to coś jeszcze da, ale jeśli nie dla autora tego zapytania to może dla innych chcących tapetować pasami 'w poziomie':Sam producent w aranżacji dołączonej do tej tapety proponuje jej poziome ułożenie! Ciekawy przypadek, nie powiem źródło: Tapeta ścienna 719208 Rasch New Beats na flizelinie Link do komentarza
krzysiek29 Napisano 25 listopada 2010 Udostępnij #5 Napisano 25 listopada 2010 każdą tapetę położymy w poziomie tylko nie zawsze warto ale te co warto wyglądaja pięknie;pamiętaj zatrudnij fachowca nie rób sam bo szkoda materiału Link do komentarza
marten Napisano 17 grudnia 2010 Udostępnij #6 Napisano 17 grudnia 2010 Mi fachowiec kładł poziomo i wyszło rewelacyjnie, więc polecam Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się