krzychub Napisano 26 października 2005 #1 Napisano 26 października 2005 Czy ktoś już ma położony finishparkiet od dłuższego czasu? Jak go oceniacie? Dziś usłyszałem w jednym sklepie, że wielu klientów, którzy kupili finishparkiet skarżą się, że się on po jakimś czasie "rozchodzi". Czy to prawda? Pozdrawiam /Krz
klepsy Napisano 26 października 2005 #2 Napisano 26 października 2005 to czy prakiet sie rozchodzi czy nie nie zalezy od tego czy jest finiszowy czy nie, chodzi o to w jakich warunkach byl on magazynowany i od jego sposobu mocowania do podloza.
Gość Napisano 14 listopada 2005 #3 Napisano 14 listopada 2005 ma deskę barlinecką i nic mi sie nie rozłazi mimo że były łaczone deski bez kleju. podłoga leży już 2 rok i zadnych szczelin.natomiast w tym samym czasie sąsiad kładł panel i u niego są szpary co mnie bardzo dziwi bo on przy łączeniu kleił.dziwna sprawa.
Gość Napisano 23 listopada 2005 #4 Napisano 23 listopada 2005 Cytat Czy ktoś już ma położony finishparkiet od dłuższego czasu? Jak go oceniacie?Dziś usłyszałem w jednym sklepie, że wielu klientów, którzy kupili finishparkiet skarżą się, że się on po jakimś czasie "rozchodzi". Czy to prawda?Pozdrawiam /Krz Ogólnie drewno ma tendencje do rozchodzenia sie.Każdy widział parkiet ze szczelinami itp. Co do rozchodzenia sie finiszparkietu albo podłogi typu deska barlinecka to mam wątpliwości ponieważ są one tak klejone aby poszczególne warstwy drewna wpływały na siebie niwelując wszelkie zmiany obietości panela.Czyli powinny zachowywać sie lepiej niz parkiet.Jak narazie nie widziałem szczelin w takiej podłodze.Możliwe że ktoś pomylił je z panelami laminowanymi które są bardzo podatne na wilgoć.
Gość Napisano 5 grudnia 2005 #6 Napisano 5 grudnia 2005 Cytat Czy ktoś już ma położony finishparkiet od dłuższego czasu? Jak go oceniacie? Dziś usłyszałem w jednym sklepie, że wielu klientów, którzy kupili finishparkiet skarżą się, że się on po jakimś czasie "rozchodzi". Czy to prawda? Pozdrawiam /Krz u mnie jest wszystko w porządku mimo że złącze desek jest bezklejowe.nie porobiły sie szczeliny wgnieceń którymi mnie straszono też nie ma podłoga wygląda świetnie a łatwość montazu to argument który niweluje wszelkie wady.
jarovnik Napisano 11 grudnia 2005 #7 Napisano 11 grudnia 2005 W moim domu parkiet ma 10 lat i po cyklinowaniu jest jak nowy, żadna lkepka się nie rozchodzi. Wygląda na to że najważniejsza jest jakość materiału.
Gość Napisano 14 grudnia 2005 #8 Napisano 14 grudnia 2005 ważna jest też fachowośc ekipy i czas montażu. mój śmiech wzbudzają opowieści o parkiecie w 3 dni ))))) w takim tempie to tylko panele można sobie poukładać.
jarovnik Napisano 14 grudnia 2005 #9 Napisano 14 grudnia 2005 W otwartym salonie planuję zburzyć ściankę działową, na całej podłodze jest parkiet. Czy macie jakieś propozycje jak uzupełnić miejsce po zburzonej ściance?
Gość Napisano 22 grudnia 2005 #10 Napisano 22 grudnia 2005 można dobrać klepkę, uzupełnić lukę a potem po całości cyklina i lakier.w przypadku finishparkietu sprawa by była nieco łątwiejsza bo odpadałoby lakierowanie i cyklinowanie.
cichy13 Napisano 29 marca 2009 #11 Napisano 29 marca 2009 Cytat Czy ktoś już ma położony finishparkiet od dłuższego czasu? Jak go oceniacie?Dziś usłyszałem w jednym sklepie, że wielu klientów, którzy kupili finishparkiet skarżą się, że się on po jakimś czasie "rozchodzi". Czy to prawda?Pozdrawiam /Krz prawda znajomy który zajmuje się tylko podłogami poleca parkiet cena w efekcie końcowym wychodzi podobna ale jakośc jest lepsza.pozdrawiam
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się