konserwator73 Napisano 25 maja 2010 #1 Napisano 25 maja 2010 WitamTo chyba nie jestem jedyny jak jest tak obszernie rozbudowant topic NIE POLECAM firmy [usunięta nazwa firmy przez moderatora] z okolicy Radomia Opowiem historię:1. Obejżenie drzwi proponowanych w standardowym katalogu2. Wybór pada na drzwi fornirowane z oklejina DĄB3. Pytam o montaż, tak jest podaja dwa telefony do ludzi - nie ma problemu4. Czekam 2 tygdodnie - ŚĄ 5. Umówiony termin - dostawa i montaż od 8-00 I sie zaczyna6. Spóźniają się 1,5 h - a do pracy mi się spieszy - w końcu nie pojechałem do pracy ;(7. Montują, sprawdzają, mierzą, patrzą, przycinają, podkładają, klinują itp.8. po 2 odzinach - mówią gotowe 9. Ogladam i nie wierzę _ JAK TO GOTOWE !!!10. Pianka wystaje, zabrudzone futryny i ściana, żadnych tasm zabezpieczeń NIC11. No bierzemy kasę i jedziemy - GOTOWE12. Jak to gotowe? pytam no tak Gotowe, a ja pytam a kto piankę usunie? no pan sobie usunie, kto wyczyści futryny z pianki, to się gumka "myszką" czyści, KTO dopasuje listwy i druga część futryny, pan sobie dotnie.13. Tu zabluźnie - [...] to jest montaż trzech par drzwi za 3500zł TO NIE KONIECUszkodzili fornir - postrzepionyNie podocinali listew maskującychOkucia sa w dwóch kolorach (srebrne i złote)Listwy obwodowe w trzech odcieniachBrakowało tulei do drzwi łazienkowych (nadal nie ma)Jedna z futryn ledwo się trzyma sciany Druga z furtyn wystaje około 3mm na całej długościSYF zostawili po sobie - nwet nie zapytali czy może pana ma odkurzaczFaktura jest na 22% VAT-u a za monatz chcieli do kieszeniA jak się okazało, ze to jakaś firma obca, która tylko współpracuje z firmą [usunięta nazwa firmy przez moderatora] i nie mają na nich wpływu (ale poruszją się fabrycznym samochodem)Także reasumując - ŻĄŁUJĘ - trzeba było zamówić drzwi z litego drewna u stolarza i spokój (może by było lepiej)NIE POLECAM - i ostrzegam przed tym producentem i ich "fabrycznym" montażem.Może ktoś z Was mieł już doświadczenie z tą firmąPozdrawiamARCY NIEZADOWOLONYMichał M
Konfi Napisano 26 maja 2010 #2 Napisano 26 maja 2010 A to feler westchnął seler. Tylko zamiast feler dajmy thiller!
jętka Napisano 27 maja 2010 #3 Napisano 27 maja 2010 Coż... dla niektórych montaż to tylko unieruchomienie drzwi w przeznaczonym na nie otworze.konserwator73 podaj mi na wszelki wypadek nazwę firmy na priv. Też jestem z okolic Radomia.Dorzucę do worka antyfirm spod Radomia sklep z płytkami na trasie Radom-Zwoleń we wsi Klwatka, po lewej stronie (jadąc od Radomia) bezposrednio przy drodze. Przy odbiorze zamówionego towaru i zapłaceniu chętnie pakują na samochód - w moim przypadku zapakowali 2 worki kleju mniej
konserwator73 Napisano 27 maja 2010 Autor #4 Napisano 27 maja 2010 WitamJak się okazało, że zawinił jeden człowiek, ten co montował, ale smród pozostał i długo będzie.Firma polecana przez producenta - TO POLECANA.pozdrMichał
Franek_Janek Napisano 28 maja 2010 #5 Napisano 28 maja 2010 Ale producent zachował się poprawnie? Wziął na siebie brakoróbstwo wykonawcy?
Jan_13 Napisano 30 maja 2010 #6 Napisano 30 maja 2010 Cytat Ale producent zachował się poprawnie? Wziął na siebie brakoróbstwo wykonawcy? To trochę poprwiałoby jego wizerunek!
Humbak Napisano 31 maja 2010 #7 Napisano 31 maja 2010 Cytat Ale producent zachował się poprawnie? Wziął na siebie brakoróbstwo wykonawcy? Chyba nie, bo konserwator73 jest mocno wkurzony!
konserwator73 Napisano 28 czerwca 2010 Autor #8 Napisano 28 czerwca 2010 Cytat Chyba nie, bo konserwator73 jest mocno wkurzony! Jak to w zyciu bywa wszystko utkneło w miejscu, trwaja przepychanki - KTO ma zapłacic za zniszczone drzwi.A ja powoli tracę cierpliwość, chyba finał sprawy będzie w sądzie.Przecież - ja tylko chciałem "bardzo dobrze" a ONI mysleli , że tylko "dobrze"
konserwator73 Napisano 15 sierpnia 2010 Autor #10 Napisano 15 sierpnia 2010 Cytat Kurczę, kaszana! Współczuję! Cos się ruszyło Przyjechali na wymiane, zdjeli "stare" futryny i zabrali "stare" drzwi, fachowcy bezpośrednio z fabryki.Za tydzień przywieźli nowe drzwi i futryny dociete FABRYCZNIE (a jednak sie dało), zainstalowali furtyny (przyzwoicie) i oblistwowanie i doszło do montażu (założenia) drzwi i tu MASAKRA, wszystkie cztery pary posiadały popekany fornir.Następny tydzień przywiexli znowy cztery pary i znów 2 sztuki uszkodzony fornir.czekam na montaz dwóch sztuk we wtorekTo juz zaczyn byc jakas paranojaŁącznie 3+4+2=10sztuk drzwi i 7 futryn na cztery otwory - BARDZO DOBRY WYNIKPrawie trzy miesiace.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się