bogdann Napisano 21 maja 2010 Udostępnij #1 Napisano 21 maja 2010 (edytowany) Witam proszę o poradę w sprawie renowacji dachu na mim domu rodzinnym, był malowany kilka lat temu podkładem nie znam nazwy,występują duże ogniska korozji około30-40%na całej powierzchni,jak poprawnie przystąpić do renowacji ,proszę o zasugerowanie materiałów jakimi to wykonać ,i w jakiej kolejności przystąpić do renowacji Z góry dziękuję za pomoc .Bogumił Edytowano 21 maja 2010 przez bogdann (zobacz historię edycji) Link do komentarza
kula Napisano 21 maja 2010 Udostępnij #2 Napisano 21 maja 2010 może podasz więcej szczegółów, jak i z czego ten dach zrobiony Link do komentarza
bogdann Napisano 21 maja 2010 Autor Udostępnij #3 Napisano 21 maja 2010 (edytowany) No tak zapomniałem blach falista ocynkowana kładziona jakieś 15 lat temu, dwu spadowy.Nie mam pojęcia jak się za to zabrać żeby postało kilka lat jeszcze. Edytowano 21 maja 2010 przez bogdann (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Mistrz Jan Napisano 21 maja 2010 Udostępnij #4 Napisano 21 maja 2010 Jest środek na rdzę Por-rust lub Kompleksor. Łączy się z rdzą. Przedtem oczyścić szczotką. Na wierzch farba. Jan. Link do komentarza
bogdann Napisano 21 maja 2010 Autor Udostępnij #5 Napisano 21 maja 2010 ślicznie dziękuję a podkład na to muszę zastosować .Może mi pan polecić farby i podkłady do malowania,jest tego na rynku tyle tego że mam zamęt .pozdrawiam Link do komentarza
V33 - lakiery i farby Napisano 24 maja 2010 Udostępnij #6 Napisano 24 maja 2010 Cytat Witam proszę o poradę w sprawie renowacji dachu na mim domu rodzinnym, był malowany kilka lat temu podkładem nie znam nazwy,występują duże ogniska korozji około30-40%na całej powierzchni,jak poprawnie przystąpić do renowacji ,proszę o zasugerowanie materiałów jakimi to wykonać ,i w jakiej kolejności przystąpić do renowacji Z góry dziękuję za pomoc .Bogumił Szanowny Panie,renowacja dach:1. Na miejsca korozji nałozyć środek wiążący rdzę (np. Stabilizator rdzy). Ostrożnie z czyszczeniem rdzy szczotką metalową - aby nie uszkodzić samej blachy - osobiście odradzam.2. Na zneutralizowaną korozję nalożyć farbę nawierzchniową (np. farba antykorozyjna)3. Bardzo ważna ocena co do jakości powłoki podkładu4. Należy również pamiętać o odtłuszceniu powierzchnipozdrawiamMaciej S. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się