Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez podczytywacz · Napisano
Niezbyt fachowe jest to obsadzenie okna Należałoby tę szczelinę powiększyć (wydrapać), od środka pomieszczenia na tyle, żeby rurką od dozownika pianki poliuretanowej (niskoprężnej!) można było zapełnić tę szczelinę... Ale najpierw dobrze zabezpieczyć ramę okienną przy pomocy taśmy malarskiej, coby jej nie zakleić zastygającą pianką, bo jej późniejsze usunięcie jest baaaardzo trudne... Nakleiłbym obok siebie ze dwa pasy taśmy ok 2 cm szerokości, dokładnie przy brzegu ramy. Również ścianę należy zabezpieczyć taśmą w odległości kilku milimetrów od szczeliny. Parapety i podłogi w okolicy okna osłoń folią malarską... Nie żałuj tej taśmy... I ostrożnie z pianką... Po stwardnieniu pianki, czyli następnego dnia, ostrym nożykiem, najlepiej tapeciakiem, usunąć tę część pianki, która "wypłynie", potem tylko zagipsować i pomalować... -
Przez dziewczyna_z_bloku · Napisano
Już wrzucam fotki jest to szczelina między rama okna a murem z której wieje. Od zewnątrz jest roleta zewn.i ocieplenie bloku więc za bardzo nie ma jak dojść do okna od zewnątrz, ale w pokoju mi wieje bardzo od tej szczeliny -
Przez podczytywacz · Napisano
Ta szczelina przez którą wieje jest duża? widoczna? Jakaś fotka przydałaby się... -
Przez dziewczyna_z_bloku · Napisano
Drodzy fachowcy poradźcie proszę jak mogę uszczelnić w pokoju szpare między ramą okna a ściana.jak przyłożę dłoń to wieje jak w kieleckim. Proszę o łopatologiczne porady i wyrozumialosc, jestem dziołcha która proboje swoich sił w naprawach domowych i nie bardzo wie co i jak. :) -
To oczywiste, gdyby był plan zagospodarowania to WZ się nie wydaje. Budynek gospodarczy lub gospodarczo - składowy.
-
-
Popularne tematy