Cześć. Budujemy taki domek, tylko z piwnicą, na Warmii. Ciekawa jestem jak się mieszka i czy jesteś zadowolony? Podziwiam samodzielność. U nas jeszcze trochę pracy, póki co czekamy na okna.
Cześć. Budujemy taki domek, tylko z piwnicą, na Warmii. Ciekawa jestem jak się mieszka i czy jesteś zadowolony? Podziwiam samodzielność. U nas jeszcze trochę pracy, póki co czekamy na okna.
Kto przegląda
0 użytkowników
Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
W miejscu łączenia płyt obydwie sąsiadujące krawędzie muszą być sztywno zamocowane do tego samego elementu konstrukcyjnego i wtedy nic nie będzie pękało, niezależnie od pracy budynku. Nie bardzo chce mi się wierzyć, że masz tak zrobione. Coś wg mnie jest nie tak. Poza tym, czy spoiny były zabandażowane? (czy była taśma zbrojąca szczelinę?)
A jeśli chodzi o gruntowanie przed malowaniem, to oczywiście, że tak, trzeba zagruntować..
Może mocowanie jest zbyt rzadkie? Co ile cm są wkręty?
Tak były to po długości pęknięcia wydaje mi się że od pracy budynku ,bo krawędzie płyty są zamocowane normalnie czy po wyszlifowaniu tego i przed malowaniem zagruntować te miejsca robione ?
Jakoś uciekł mi Twój temat, a szkoda. Otóż przed naprawą pęknięć należy zadać sobie pytanie dlaczego do nich doszło? Na fotografii widać pęknięcie w linii prostej, a to może oznaczać, ze krawędzie płyty nie są zamocowane, co jest kardynalnym błędem wykonawcy. I przed jakąkolwiek naprawą tę wadę należy usunąć.