majster2008 Napisano 3 marca 2010 #1 Napisano 3 marca 2010 witam może ktoś wie więcej ode mnie i mógłby mi pomóc chce zrobić staw -oczko wodne o wym. ok.8 na 15 głębokość około 2m pytanie jest takie czy jest to staw czy oczko wodne i jak zacząć formalności ostatnio słyszałem że ktoś zapłacił za pozwolenie wodno prawne 3 tys
Elżbieta Napisano 23 sierpnia 2010 #2 Napisano 23 sierpnia 2010 na taki zbiornik potrzebne jest pozwoleniebez pozwolenia (wymagane jest jednak zgłoszenie) można wybudować oczko o powierzchni lustra wody poniżej 30 m2do zgłoszenia trzeba dołączyć mapkę z zaznaczonym zbiornikiem i opis, z którego będzie jednoznacznie wynikać, że oczko będzie szczelne, np. dno wyłożone odpowiednią folią
tesen23 Napisano 12 września 2010 #3 Napisano 12 września 2010 może zna ktoś procedurę uzyskania takiego pozwolenia, gdzie należy się zgłosić, do starostwa??Jestem również zainteresowany, tylko że u mnie na dzialce powstał naturalnie staw jakies 30 lat temu i nie jest na żadnych mapkach zaznaczony i teraz muszę go zalegalizować, a w przyszłym roku planuje jego oczyszczenie, i poglebienie, na szczęscie nie mam żadnych sąsiadów więc nie będę się wdawal w biurokrację, której u nas pełno na kazdym kroku. Ale chce do przyszlego roku zalegalizować staw( 25x15m gł.1m) tak więc proszę wszystkich wtajemniczonych o pomoc, z góry dziękuję
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się