romko Napisano 26 stycznia 2010 Udostępnij #1 Napisano 26 stycznia 2010 W łazience zainstalowałem ogrzewanie podłogowe a na nie położone będą kafelki, po jakim czasie od położenia kafelek można uruchomić ogrzewanie Link do komentarza
szelest24 Napisano 26 stycznia 2010 Udostępnij #2 Napisano 26 stycznia 2010 "- Podczas schnięcia posadzki nie wolno włączać kabla. - Płytki można przykleić już po kilku dniach.- Wykładzinę dywanową lub z tworzywa sztucznego można przykleić po ok. 3 tygodniach.- Panele podłogowe o grubości do 1cm można położyć dopiero po upływie ok. 3 miesięcy gdy posadzka betonowa całkowicie wyschnie. Ogrzewanie można włączyć nie wcześniej niż po upływie ok. 3 tygodni od dnia wykończenia posadzki lub podłogi.- Przez pierwszy miesiąc eksploatacji ogrzewania posadzka wysycha, zużycie energii jest kilkakrotnie wyższe, ponieważ ze świeżej posadzki odparowują resztki wody." To cytat ze strony na której jest sporo informacji na ten temat. elektryczne ogrzewanie podłogowe Link do komentarza
romko Napisano 27 stycznia 2010 Autor Udostępnij #3 Napisano 27 stycznia 2010 Dziękuję za informację, dotyczy ona ogrzewanego umieszczonego w posadce, ja mam w kleju pod kafelkami (moze zle napisałem swoje pytanie). Czy tak samo muszę czekac az klej wyschnie aby właczyc ogrzewanie? Link do komentarza
Redakcja Napisano 28 stycznia 2010 Udostępnij #4 Napisano 28 stycznia 2010 Cytat Dziękuję za informację, dotyczy ona ogrzewanego umieszczonego w posadce, ja mam w kleju pod kafelkami (moze zle napisałem swoje pytanie). Czy tak samo muszę czekac az klej wyschnie aby właczyc ogrzewanie? Ogrzewanie podpłytkowe można włączyć po dostatecznym stwardnieniu kleju czyli po 2 - 3 dniach. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się