Skocz do zawartości

ocieplenie sufitu

Recommended Posts

Napisano
witam
mam problem na pietrze sufit mam nie ocieplony niczym niegrzeje tam wogole ( jeszcze tam nie mieszkam ale juz jestm blisko) problem polega na tym ze zbiera mi sie wilgoc na oknie i na suficie ( na suficie widac juz zarodki plesni) poza tym w pokojach mam skosy ktore tez chcailbym ocieplic ale problem jrest taki ze fachowcy od dachu nie zalozyli zadnej foli pod blache i co dalej czy moge folie wsadzic pomiedzy krokwie i nastepnie upchac tam welne??wogole to wystarczy mi jak uloze styropian na strychu 2x5cm?? prosze o jakas pomoc . pozdrawiam
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

witam
mam problem na pietrze sufit mam nie ocieplony niczym niegrzeje tam wogole ( jeszcze tam nie mieszkam ale juz jestm blisko) problem polega na tym ze zbiera mi sie wilgoc na oknie i na suficie ( na suficie widac juz zarodki plesni) poza tym w pokojach mam skosy ktore tez chcailbym ocieplic ale problem jrest taki ze fachowcy od dachu nie zalozyli zadnej foli pod blache i co dalej czy moge folie wsadzic pomiedzy krokwie i nastepnie upchac tam welne??wogole to wystarczy mi jak uloze styropian na strychu 2x5cm?? prosze o jakas pomoc . pozdrawiam

możesz między krokwie dać folię (wysokoparoprzepuszcsalną)przybijając ją listewkami i upchnąć wełnę;między folią a blachą musisz mieć pustke powietrzną(swobodny przepływ powietrza wlot w okapie wylot w kalenicy

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Myślę nad zrobieniem tarasu z deski kompozytowej Podobno nie trzeba jej malować, nie gnije i długo wytrzyma. Brzmi fajnie, ale z drugiej strony ceny są wyższe niż w innych materiałach Ktoś ma doświadczenie? Warto się w to pakować, czy lepiej klasyczne drewno? 🤔 Chcę, żeby taras wyglądał przyzwoicie, był trwały i nie trzeba było co roku się z nim męczyć. Każda rada się przyda! 
    • Skrobiesz nożykiem po pęknięciach  , czyścisz rowki i dalej już chyba tak samo trzeba robić.    
    • Średnica wewnętrzna rury przyłącza do grupy bezpieczeństwa, jest zbyt mała. Rura PP 16 mm ma średnicę wewnętrzną ok. 10 mm.   Zmierz średnicę wewnętrzną króćca naczynia przeponowego i zastosuj odpowiednią  średnicę wewnętrzną  rury PP równą lub większa średnicy króćca.      Sprawdź też grupę bezpieczeństwa czy nie ma mniejszej średnicy wewnętrznej od króćca naczynia       Typowa średnica przyłącza (rura stalowa) naczynia przeponowego w domu jednorodzinnym to 3/4 cala (DN20, średnica wewnętrzna ok. 18–20 mm) lub 1 cal (DN25, ok. 25 mm).    Jeżeli chcesz mieć względną ciszę, to zastosuj gradację średnic o jeden skok, czyli jest zasilane   rurą PP 32 mm to przyłącze naczynia przeponowego powinno być rurą PP 25 mm.   Zastosuj trójnik redukcyjny 32/25/32 PP na rurze zasilającej. Poprowadź rurę PP 25 mm do grupy bezpieczeństwa. Zastosuj grupę bezpieczeństwa z  króćcami 3/4-1". Zastosuj naczynie przeponowe z  króćcem  3/4-1".    
    • pytanie ktore rury maja nieodpowiednia srednice ??   Naczynie jest wpiete na zasilaniu bojlera zimna woda. Zasila go rura 32 mm natomiast naczynie jest polaczone rura 16 mm
    • Odpryski to nie jest to samo co pęknięcia. Chyba, że pęknięcia doprowadzimy do odprysków. 
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...