-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Cześć, Zastanawiam się nad gruntową pompą ciepła do mojego domu (w trakcie budowy jeszcze jestem). Powierzchnia to 185m i 160m podłogówki. Zastanawiam się nad pompą on-off 8kW, wstępnie Nibe lub Thermia i chciałbym zrobić 2 odwierty po 100m, mimo że niektórzy twierdzą że 2 x 80 spokojnie wystarczy. Przy gruntowej pompie odstrasza mnie całe to zamieszanie - projekty robót, odwierty, dok. powykonawcza. tu znalazłem taki artykuł - https://profivo.pl/blog-pompy-ciepla-artykul/projekt-robot-geologicznych-powykonawcza i wydaje się to dość skomplikowane. Proszę o opinię czy w dobrą stronę iddę czy może coś innego wybrać?
-
Witam. Mam pytanie, jaką zastosować membranę pod aluminiową blachę z rolki na rąbek stojący który wyląduje bezpośrednio na płycie OSB 25mm? Dach nie będzie ocieplony.
-
Chyba że ktoś uważa, że jeśli nie ma ryzyka, to nie ma zabawy...
-
Przez podczytywacz · Napisano
W przypadku wentylacji GRAWITACYJNEJ nie powinno być odcinków idących POZIOMO, przejście przez przegrody pionowe powinny wznosić się w kierunku wylotu pod kątem przynajmniej 45°, o ile dobrze pamiętam... -
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Jeżeli fizycznie jest taka możliwość i nie będzie to uciążliwe, to nie widzę przeciwwskazań. Trzeba zapewnić możliwość czyszczenia. Sposób jak należy to zrobić nie jest ściśle określony.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się