domestic Napisano 23 czerwca 2009 Udostępnij #1 Napisano 23 czerwca 2009 Witam, chciałam zaproponować bardzo proste i pyszne danie - idealne na obiad lub kolację.Gotujemy makaron (najlepiej świderki) al dente. Na patelni podsmażamy czosnek i dodajemy do niego szpinak (może być mrożony albo świeży), doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Do szpinaku dodajemy ser feta i wszystko razem mieszamy. Do ugotowanego makaronu dodajemy szpinak i wszystko razem mieszamy.Osobno gotujemy marchewki - juniorki.I pyszny obiad gotowy!!!Smacznego Link do komentarza
kropeczka_ns Napisano 7 listopada 2009 Udostępnij #2 Napisano 7 listopada 2009 myślę że zrobię w tym tygodniu- jakoś tak mi się narobiło smaku:)tylko powiedz tak mając ząłożmy jedną paczkę mrożonego szpinaku to feta cała ma być? A czosnku ile? Link do komentarza
Super B Napisano 8 listopada 2009 Udostępnij #3 Napisano 8 listopada 2009 Też mam ochotę na to danie... Dziwne, bo nie przepadam za szpinakiem... Ale w tym zestawie chyba będzie OK! Link do komentarza
kropeczka_ns Napisano 9 listopada 2009 Udostępnij #4 Napisano 9 listopada 2009 no ja też niby nie przepadałam a raz na próbę kupiłam pierogi ze szpinakiem z fetą- nazywały się włoskie- w takiej zaprzyjaźnionej pierogarni fajnej:) I boskie były:) Link do komentarza
Jan_13 Napisano 10 listopada 2009 Udostępnij #5 Napisano 10 listopada 2009 Szpinak jest OK! Pod warunkiem, że nie muszę go jeść łyżką i bez dodatków Link do komentarza
KAROI Napisano 24 listopada 2009 Udostępnij #6 Napisano 24 listopada 2009 Też spróbuję! Myślę, że będzie smacznie Link do komentarza
kropeczka_ns Napisano 12 grudnia 2009 Udostępnij #7 Napisano 12 grudnia 2009 zrobiłam! PYCHA i bardzo szybkie naparwdę zużyłam na paczką mrożonego szpinaku jedno pudełeczko fety i 2 ząbki czosnku. Było super! Link do komentarza
Jan_13 Napisano 13 grudnia 2009 Udostępnij #8 Napisano 13 grudnia 2009 A może... A może dołożyć do tego jeszcze odrobinkę mięska? Link do komentarza
KAROI Napisano 14 grudnia 2009 Udostępnij #9 Napisano 14 grudnia 2009 Na mój zmysł smaku, to lepiej zachować oryginalną recepturę Link do komentarza
kropeczka_ns Napisano 15 grudnia 2009 Udostępnij #10 Napisano 15 grudnia 2009 nie dawaj mięska, to jest takie niemięsne w smaku. Spróbuj tak jest pyszne, ja sobie zamroziłam to co mi zostało i dziś zajdałayśmy się z teściową na kolację To jest naparwdę świetna, szybka i bardzo prosta potrawa dziękuję BARDZO za przepis! Link do komentarza
KAROI Napisano 18 grudnia 2009 Udostępnij #11 Napisano 18 grudnia 2009 Cytat nie dawaj mięska, to jest takie niemięsne w smaku. Spróbuj tak jest pyszne, ja sobie zamroziłam to co mi zostało i dziś zajdałayśmy się z teściową na kolację To jest naparwdę świetna, szybka i bardzo prosta potrawa dziękuję BARDZO za przepis! Dzięki za poparcie dla oryginalnej receptury Link do komentarza
Jolka3 Napisano 8 stycznia 2010 Udostępnij #12 Napisano 8 stycznia 2010 Zrobiłam! Polubiłam! Wyśmienite danko Link do komentarza
Jan_13 Napisano 14 stycznia 2010 Udostępnij #13 Napisano 14 stycznia 2010 Jadłem dzisiaj (bez mięska). Bardzo smaczne, ale dałem za mało fety. W przyszłości poprawię Link do komentarza
pralinka Napisano 16 stycznia 2010 Udostępnij #14 Napisano 16 stycznia 2010 Mmm super. Dzięki za przepis,, bo właśnie zastanawiałam się jak przyrządzić mrożony szpinak z makaronem. Myślę że ciutkę go zmodyfikuje i zamiast fety, dodam serek topiony. Link do komentarza
kropeczka_ns Napisano 17 stycznia 2010 Udostępnij #15 Napisano 17 stycznia 2010 daj fetę, całe pudełeczko na paczkę szpinaku, feta jest słona i to jest to o co chodzi- serek topiony bedzie zbyt mdły. Link do komentarza
Jan_13 Napisano 18 stycznia 2010 Udostępnij #16 Napisano 18 stycznia 2010 Tak, tak! Feta nadaje temu daniu cały sznyt Link do komentarza
dziqa Napisano 4 lutego 2010 Udostępnij #17 Napisano 4 lutego 2010 a ja mam pyszny przepis na sałatkę na zimno i ciepło z makaronem.szybko, tanio i prostozobacz przepis Link do komentarza
mirakula Napisano 5 marca 2010 Udostępnij #18 Napisano 5 marca 2010 mozna tez zrobic taka tarte zrobic kruche ciasto wylozyc zaroodporne naczynie albo foremke niska podpiec ciasto gdzies 10 min a potem wlozyc farsz (podsmazony szpinak z czosnkiem posolony i popieprzony, lyzka smietany, osobno usmazona w ziolach piersia z kurczaka (pokrojona w kosteczke ) i sere feta. Zapieka sie to kolo 20 min i mniam poprostu palce lizac Link do komentarza
Bopet Napisano 7 marca 2010 Udostępnij #19 Napisano 7 marca 2010 Cytat mozna tez zrobic taka tarte zrobic kruche ciasto wylozyc zaroodporne naczynie albo foremke niska podpiec ciasto gdzies 10 min a potem wlozyc farsz (podsmazony szpinak z czosnkiem posolony i popieprzony, lyzka smietany, osobno usmazona w ziolach piersia z kurczaka (pokrojona w kosteczke ) i sere feta. Zapieka sie to kolo 20 min i mniam poprostu palce lizac Smacznie napisane Spróbuję Link do komentarza
Mathir Napisano 8 marca 2010 Udostępnij #20 Napisano 8 marca 2010 Wydrukowałem sobie przepis, który podała mirakula. Link do komentarza
mirakula Napisano 9 marca 2010 Udostępnij #21 Napisano 9 marca 2010 Mam nadzieje ze Wam tez bedzie tak smakowac jak mojej rodzince Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się