Skocz do zawartości

Hodowla Psów Ratowniczych prosi o Pomoc!!!

Recommended Posts

Witam
Na wstepie się przedstawię, jestem hodowcom psów rasowych i wolontariuszem Grupy Poszukiwawczo Ratownczej, jesli mój temat łamie regulamin proszę Administratora o wybacznie mi tego ale potrzebna mi pomoc, jestem samotną matką wychowujacą 2 synów, od 5 lat realizowałam swoje marzenia o hodowli psów raowych w tym celu wynajełam 5 lat temu dom przeprowadzając się z mieszkania 43m2 z 3 psami na obecną leśniczówkę, niestety ponieważ ma tutaj powstać średnicówka własciciele wymówili nam obecnie wynajm mamy czas tylko do czerwca 2009 r bez mozliwości przedłuzenia najmu. I tutaj zaczyna się nasza tragedia, nie mogę wrócić na stare mieszkanie gdyż obecnie jest 9 psów i sasiedzi by nas zjedli gdybym wrociła tam z moimi psami dodam że są one dla mnie wszystkim wielokrotnie ja i moje psy ratowalismy w róznych akcjach ratowniczych życie ludzkie , bralismy udziały przy zawaleniach i katastrofach budowlanych niosąc pomoc innym....teraz to My potrzebujemy pomocy o którą zwracam się do was. O wynajęciu domu za 2000 tyś miesięcznie nie ma mowy jak pisałam jestem samotną matką z 2 dzieci i 9 psami które sama utrzymuję więc nie stać mnie na takie wydatki miesięczne, ale chyba mamy anioła stróża gdyż cudem znalazł się człowiek który notarialnie chce nam oddać dom w zamian za opiekę, ale jednak mimo tego problem nadal istnieje, bo jak się okazało po wizycie u tego Pana to owszem ma on prawie 4000 tyś metrów a może nawet 5000 tys metrów 2 wybiegu za domem, niestety to wszystko jest do karczowania, równania,a co najwazniejsze ogradzania terenu dom stoi przy samej ulicy przelotowej po której jeżdżą i tiryi inne samochody , więc jest to niebezpieczne dla moich psów, bez ogrodzonego porządnie terenu nic nam po samym domie , ponadto znajduje tam się stajenka tez cała to remontu która niestety pomieści tylko 2 suki dajmy na to ze szczeniaczkami a dodam że właśnie w maju mają się urodzić 2 mioty szczeniat które będą do odbioru dopiero w lipcu a dom mam opuscić jak pisałam w czerwcu,, nie stać mnie na budowe nawet chodźby kojcy, dla reszty psów bo jak do tej pory wszystkie moje psy mieszkały z nami w domu i kojce nie były nam potrzebne, tam jest tylko ogrodzona malutka część przy samym domie gdzie nie ma mowy o jakimkolwiek wybiegu dla psów Błagam was pomóżcie mi w zorganizowaniu jakichś materiałów na ogrodzenie terenu i wszystkiego co komuś już nie jest potrzebne bym mogła wymyslić jakieś pomieszczenia dla moich psiaków, nie mogę mysleć co bedzie w czerwcu a z moimi Kochanymi psami się nie rozstanę , one zawsze były przy mnie gdy potrzebna była pomoc innym teraz to one ją potrzebują, nie pisałabym tego tematu tutaj wiedząc że sama dam radę , niestety wszystko wskazuje na to że bez pomocy ludzi dobrej woli nie zrobię żadnego kroku do przodu, bo nawet fundusze ze sprzedazy sczeniat będa dopiero w lipcu amy potrzebujemy pomocy na już do czerwca. Jesli są tu osoby którę zaufaja nam i pomogą obiecuję że nigdy tego wam nie zapomnimy, a może sami kiedyś będziemy mogli komus pomóc .pozdrawiam i wszystkim z góry dziękuję

DSC01446.jpg

• 1 rok temu...

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Niestety nie jestem w stanie wskazać tych rzeczy prócz farby a była użyta Dekoral Clean&Color Ażurowa Czerń i FARBA DEKORAL CLEAN&COLOR TWEEDOWA ZIELEŃ Niestety nie byłem przy remoncie jak i nie byłem zleceniodawcą, po jakimś czasie wróciłem do mieszkania
    • Nie wiadomo. Bo to co piszesz niczego nie daje. Jakie tynki, jakie gładzie, jaki grunt, jaka farba... Teraz można tylko zgadywać.
    • Mam pewien problem, po pomalowaniu ściany farbą powychodził biały dziwny nalot, wcześniej na ścianie była szara farbą na której mógł występować lecz nie było tego widać. Wspomnę że pokój był w pełni remontowany, tynki, gładzie. Podejrzewam że jest to swojego rodzaju jakiś minerał z tynku lub gładzi bo niestety fachowej okazał się partaczem. Z początku myślałem że to pleśń, lecz po zachlapaniu ściany wodą w miejscu gdzie była wodą nie pojawiła się pleśń a powstał taki ładny zaciek. Jeśli ktoś ma pojęcie na ten temat, czy dobrze myślę że to wytrącenie jakiegoś minerału?
    • Cześć,   Jestem razem z żoną zainteresowany kupnem działki i budowa domu lub opcja kupna połowy bliźniaka. Jeszcze nie wiem na którą opcję ostatecznie zdecydujemy się, dlatego obserwuję i oglądam działki w okolicy Grodziska Mazowieckiego. Wpadła mi w oko działka, która co prawda jest trochę droga, bo za 15 arów trzeba zabulic około 400k, ale chyba w tej okolicy to już zrobił się standard.   Działka wydaje się spoko, całkiem ustawna, w pełni uzbrojona, więc poprosiłem o kopie badań gruntu jakie zostały wykonane na tej działce (deweloper robil wiele odwiertów, bo w sumie na kilku działkach i drodze wewnętrznej, więc na każdej działce wypadły po 2 odwierty). Jako że w temacie jestem kompletnie zielony dlatego przychodzę z pytaniem czy takie parametry gruntu są dobre pod budowę domu czy wymagają jakiś szczególnych rozwiązań? Byłbym wdzięczny za poradę/opinię 
    • Nie będę nazywał serii Ospela, bo już jej nie widuję, ale była taka z długimi śrubkami do szyldów gniazdek (bardzo ładnych zresztą), że śrubki kaleczyły przewody w puszce i mogły zrobić zwarcie do PE. Usterka trudna w diagnozie, bo po zdjęciu szyldu (i odkręceniu śrubki) wszystko niby wracało do normy. Ale jak przy białym montażu jak się założyło czterdzieści gniazdek w kilku obwodach i RCD nie daje się załączyć, to proszę szukać usterki.   Teraz niech się ktoś kieruje kolorem. Jak ten głupi Michał od sera.
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...