savx Napisano 17 marca 2009 #1 Napisano 17 marca 2009 Chciałbym wylać proste betonowe schody i mam problem z obliczeniem ich wymiarów względem miejsca które pod nie może być przeznaczone.Otóż różnica poziomów(góra/dół) to 150 cm a długość biegu 200cm.Teraz nie wiem jak obliczyć wymiary schodów,żeby miały sens.Żeby nie trzeba robić metrowych kroków i można było w miarę wygodnie postawić stopę.Były by to schody zewnętrzne(w skarpie) prowadzące do domu.Czy przy takich wymiarach są wogóle możliwe???Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
slawek75 Napisano 17 marca 2009 #2 Napisano 17 marca 2009 Cytat Chciałbym wylać proste betonowe schody i mam problem z obliczeniem ich wymiarów względem miejsca które pod nie może być przeznaczone.Otóż różnica poziomów(góra/dół) to 150 cm a długość biegu 200cm.Teraz nie wiem jak obliczyć wymiary schodów,żeby miały sens.Żeby nie trzeba robić metrowych kroków i można było w miarę wygodnie postawić stopę.Były by to schody zewnętrzne(w skarpie) prowadzące do domu.Czy przy takich wymiarach są wogóle możliwe???Proszę o pomoc i z góry dziękuję. "Głębokość stopnia 25 cm,wysokość 18,7 cm.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się