Pomocnik Napisano 14 stycznia 2009 Udostępnij #1 Napisano 14 stycznia 2009 Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/stan-surowy/sciany-i-stropy/porady/9153-jak-w-domu-drewnianym-zdemontowac-siding-a-przy-okazji-ocieplic-dom-i-wykonczyc-go-tynkiem Link do komentarza
Gość juri Napisano 14 stycznia 2009 Udostępnij #2 Napisano 14 stycznia 2009 dla mnie nie jasny jest trochę fakt przyklejania pasków styropianu do ściany , skoro zaleca się ułożenie wcześniej folii paroprzepuszczalnej Link do komentarza
Redakcja Napisano 15 stycznia 2009 Udostępnij #3 Napisano 15 stycznia 2009 Paski styropianu pełnią funkcje listew dystansowych odsuwających ocieplenie od ściany szkieletowej. Dzięki temu tworzy się pustka umożliwiająca wentylację i odprowadzenie ewentualnych przecieków między ścianą a izolacją cieplną. Link do komentarza
Gość juri Napisano 15 stycznia 2009 Udostępnij #4 Napisano 15 stycznia 2009 przepraszam źle się wyraziłem , chodzi mi oto czym , albo w jaki sposób przykleić paski styropianu do folii? Link do komentarza
Redakcja Napisano 15 stycznia 2009 Udostępnij #5 Napisano 15 stycznia 2009 Folię mocuje się zszywkami do płyty OSB wzdłuż miejsc przyklejania pasków dystansowych, a paski przykleja się zaprawą klejową do styropianu nakładana pacą zębatą. Link do komentarza
Gość juri Napisano 15 stycznia 2009 Udostępnij #6 Napisano 15 stycznia 2009 wszystko jasne, dziękuję Link do komentarza
Gość grzerorz -dz Napisano 15 grudnia 2009 Udostępnij #7 Napisano 15 grudnia 2009 Witam. A czy można w taki sam sposób ocieplić stary dom drewniany (60 let)bale grubości 17 cm. Proszę o opiniie experta Pozdrawiam. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się