Gość Napisano 24 sierpnia 2004 Udostępnij #1 Napisano 24 sierpnia 2004 Zamierzam kupić materiał na ściany domu (mur jednowarstwowy). Zastanawiam się nad porothermem lub poromurem (Wienerberger lub Jopek). Co radzicie wybrać? Link do komentarza
Gość Napisano 17 października 2004 Udostępnij #2 Napisano 17 października 2004 Ostateczny wybór zawsze należy do Ciebie. Sa zwolennicy i przeciwnicy. Musisz sobie postawić pytania jakie sa Twoje oczekiwania jesli chcesz wybrac materiał na ściane. Ja juz kiedys przy projektowaniu klientowi domu przygotowałem takie 1. Jakiej grubości chcesz mieć ściane i o jakich parametrach, 2. Jak szybko chcesz miec ja postawiona i czy chcesz uzerac sie z murarzami, 3. I czy chcesz miec balagan na budowie w postaci wlajacych sie pustaków czy frwającego styropianu. No i znalazłem takie rozwiązanie przez przypadek, ale o tym mozemy pogadac prywatnie Link do komentarza
Gość Napisano 18 października 2004 Udostępnij #3 Napisano 18 października 2004 Nie ma znaczenia, jak dasz od środka 20 - 30 cm wełny z folią hydroizolacyjną (podobnie jak w dachu) fizyka ściany i fizyka dachu to ta sama fizyka. Jeżeli przegroda termiczna oddych będzie mokra! Oddychanie zostaw wentylacji. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się