ani771 Napisano 6 sierpnia 2008 Udostępnij #1 Napisano 6 sierpnia 2008 Czy sa problemy z przekwalifikowaniem budynku gospodarczego na mieszkalny?Jakie warunki nalezy spelnic i od czego zaczac? Link do komentarza
Redakcja Napisano 7 sierpnia 2008 Udostępnij #2 Napisano 7 sierpnia 2008 Przekwalifikowanie budynku wymaga dostosowania jego parametrów i wyposażenia do przepisów obowiązujących dla domów mieszkalnych. W praktyce konieczne będzie wystąpienie o pozwolenie na budowę, a więc sporządzenie projektu oraz uzyskania warunków zabudowy. Link do komentarza
judom Napisano 12 sierpnia 2008 Udostępnij #3 Napisano 12 sierpnia 2008 Cytat Przekwalifikowanie budynku wymaga dostosowania jego parametrów i wyposażenia do przepisów obowiązujących dla domów mieszkalnych. W praktyce konieczne będzie wystąpienie o pozwolenie na budowę, a więc sporządzenie projektu oraz uzyskania warunków zabudowy. witam, czy podobnie ma się sytuacja w momencie gdy parter domu był wybudowany pod gastronomie (restauracja)a pietro mieszkalne? czy moge prosić o wskazówki co trzeba zrobić by parter też był mieszkalny?jakie procedury, jakie utrudnienia,jak to wygląda czasowo ikosztowo?dziękuje Link do komentarza
Redakcja Napisano 18 sierpnia 2008 Udostępnij #4 Napisano 18 sierpnia 2008 Na podstawie postawionego pytania nie można określić jaki jest stan formalny budynku - czy jest w budowie, czy też już użytkowany. Należy więc zwrócić się do starostwa o informacje dotyczące procedury w konkretnym przypadku. Link do komentarza
liwoj Napisano 16 września 2008 Udostępnij #5 Napisano 16 września 2008 Witam .Mam pytanie kupiłem działkę z dużym pomieszczeniem gospodarczym 210m część rozwaliłem oczywiście z pozwoleniem z gminy a z pozostałości chcę zaadoptować na mieszkanie 100m budynek jest solidny z cegły i kamienia a stropy są betonowe czy muszę uzyskać pozwolenie czy mogę sam to zrobić.Zmienić dach i podnieść o 4 pustaki ,proszę o porady. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się