-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Czyli jak dam szerszą np.7 cm to i tak będzie widać żeby była w linii prostej ?To jdk to zrobić bo już nie mam pomysłu ?
-
Dyskusja na forum: Segregacja tekstyliów 2025: gdzie wyrzucić ubrania? Nowe zasady segregacji śmieciPolecam Ci stary dowcip. 'pan zdał a pani się zdawało". Z tym, że tutaj to Ty jesteś panią.
-
Witam Chciałbym się zorientować czy jest jakaś możliwość zlikwidowania/zamaskowania rys/pęknięć, które pojawiają się na umywalce. Czy może jest jakaś pasta lub inny preparat, który się nada? Będę wdzięczny za pomoc.
-
Nie mam blachy od pruszyńskiego tylko z blachotrapezu. Jaka by nie była. Ważne aby była jak najbardziej gładka, chodzi oczywiście o samą strukturę a nie o profil blachy. Mam HPS200, po której wszystko spływa. Na garażu zaś zamontowali to co akurat dawali w pakiecie z samym garażem:) i tak już od wschodu robią się zielone wykwity.
-
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Zasada działania metalizowanej folii jest bardzo prosta. To warstwa odbijająca promieniowanie cieplne. Działa najskuteczniej, jeżeli pomiędzy nią i źródłem ciepła (w naszym przypadku ogrzewanym poddaszem) jest szczelina powietrzna. Po prostu wtedy od tej strony nie ma ruchu ciepła przez przewodzenie. Jeżeli szczeliny nie ma to efekt działania warstwy metalizowanej będzie słabszy. Eksperymenty z taką folią robiono już w okresie międzywojennym, przy budowie ścian szczelinowych. Jak widać, to nic nowego.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się