Gdybym miała działkę rekreacyjną, kupiłabym sobie kontener i sama z drugą połówką go wykończyła (lubimy takie prace), ale wiem, że są w sprzedaży gotowe domki z kontenerów
Kupując - zwróć uwagę na grubość izolacji (metal się nagrzewa) lub zainwestuj w klimatyzację typu split
Czy wygodnie?
Zależy od wymiarów, czyli metrażu
W ofercie są różne
Te najpopularniejsze kontenery morskie mają wymiary: około 6 metrów długości i 2,44 m szerokości, co daje jakieś 14,8 m2 powierzchni.
Na takiej przestrzeni zmieścisz kanapę z funkcją spania, jakąś szafę lub komodę, mały aneks kuchenny i mikro-łazienkę.
Możesz połączyć dwa kontenery lub wybrać większy i wtedy masz już przestrzeń na pełnowymiarową sypialnię, łazienkę i aneks kuchenny
Jeśli chcesz kupić kontener i wykończyć go sam, pamiętaj, że izolacja położona wewnątrz zmniejszy Ci powierzchnię
A izolacja (jakakolwiek) być musi, bo bez niej się tam udusicie - nagrzewa się na słońcu jak metalowa puszka
Ogólnie - zakochana jestem w realizacjach domów z kontenerów. Rozkminiałam kiedyś ten temat i jeśli kiedyś zdecyduję się na działkę, taki właśnie domek na niej stanie