Olleo Napisano 9 kwietnia 2008 #1 Napisano 9 kwietnia 2008 Problem w tym, ze to nie ja rozmawialem z wykonawca przed, w czasie i po robocie - nawet nie ja placilem. Dowiedzialem sie po fakcie i postawilo mi to wlosy na glowie:1. ok. 10.5m murka ogniowego pomiedzy dachami blizniaka 2.5 kondygnacyjnego z cegly klinkierowej z fuga rzecz jasna - 3x100 warstwy dziurawki (tak to sie nazywa?) i 1x100 warstwa pelnej z murowaniem pod katem pod daszek wylanym z betonu (dokladnie nie wiem jak - tak mi wytlumaczono)2. opierzenie blacha, daszek na ten murek itd.Za 1: 3125zlZa 2: 600zlRazem 3725zlPodliczylem ilosc cegiel i wyszlo ok. 7.5zl/cegle. Czy nie jest to gdzies 3x za wysoka cena, jak na Wroclaw i robote bez faktury???
Bob-budowniczy Napisano 9 kwietnia 2008 #2 Napisano 9 kwietnia 2008 Cytat Problem w tym, ze to nie ja rozmawialem z wykonawca przed, w czasie i po robocie - nawet nie ja placilem. Dowiedzialem sie po fakcie i postawilo mi to wlosy na glowie:1. ok. 10.5m murka ogniowego pomiedzy dachami blizniaka 2.5 kondygnacyjnego z cegly klinkierowej z fuga rzecz jasna - 3x100 warstwy dziurawki (tak to sie nazywa?) i 1x100 warstwa pelnej z murowaniem pod katem pod daszek wylanym z betonu (dokladnie nie wiem jak - tak mi wytlumaczono)2. opierzenie blacha, daszek na ten murek itd.Za 1: 3125zlZa 2: 600zlRazem 3725zlPodliczylem ilosc cegiel i wyszlo ok. 7.5zl/cegle. Czy nie jest to gdzies 3x za wysoka cena, jak na Wroclaw i robote bez faktury??? Ktoś zapłacił,ktoś się zgodził,brak rachunku i po herbacie.Zapomnij.Bob
Olleo Napisano 10 kwietnia 2008 Autor #3 Napisano 10 kwietnia 2008 Cytat Ktoś zapłacił,ktoś się zgodził,brak rachunku i po herbacie.Zapomnij.Bob To, ze musztarda po obiedzie, to ja wiem, ale chcialbym miec te wiedze, ile zem przeplacil.
MODNA Napisano 10 kwietnia 2008 #4 Napisano 10 kwietnia 2008 Cytat To, ze musztarda po obiedzie, to ja wiem, ale chcialbym miec te wiedze, ile zem przeplacil. W porównaniu do komina z cegły klinkierowej to jakieś 4zł więcej za murowanie.Blacha to max 20 zł mb obróbki.
Quratiq Napisano 10 kwietnia 2008 #5 Napisano 10 kwietnia 2008 Cytat Podliczylem ilosc cegiel i wyszlo ok. 7.5zl/cegle. Czy nie jest to gdzies 3x za wysoka cena, jak na Wroclaw i robote bez faktury??? Pewnie żona płaciła. Musi się teraz gryźć biedaczka.
Olleo Napisano 11 kwietnia 2008 Autor #6 Napisano 11 kwietnia 2008 Cytat Pewnie żona płaciła. Musi się teraz gryźć biedaczka. Niestety ktos z dalszej rodziny, a teraz musze zwrocic.
chotomowianka Napisano 11 kwietnia 2008 #7 Napisano 11 kwietnia 2008 My zrezygnowaliśmy z murka ogniowego - wcale go nie wymurowali .
Olleo Napisano 13 kwietnia 2008 Autor #8 Napisano 13 kwietnia 2008 Cytat My zrezygnowaliśmy z murka ogniowego - wcale go nie wymurowali . Zapomnieli? =)Dostalem od kogos informacje, ze wybudowanie murka z cegly klinkierowej, to ok. 200zl/m2. Wychodzi to ok. 3.5zl/cegle (jesli mozna to tak przeliczac). Nie wiecie jak duzy jest przelicznik budowy na wysokosci?
Marcyśka Napisano 18 kwietnia 2008 #9 Napisano 18 kwietnia 2008 3,5zł za sztukę to dużo - za ogrodzenie z klinkieru biorą dużo mniej, ale jest tam więcej metrów do zrobienia - no i na ziemi stoją bezpiecznie - nie muszą skakać po dachu...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się