Top Sport – profesjonalny montaż i serwis podłóg sportowych z gwarancją jakości
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez podczytywacz · Napisano
Tegoroczna zima spłatała figla i pokazuje, że takie uogólnienia biorą w łeb... -
Przez ZuzannaKowalczyk · Napisano
Dziękuję za podzielenie się swoją opinią -
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Najprawdopodobniej to obudowa pod spodem nie jest wystarczająco stabilna. Tego zaś żadne płytki nie wytrzymają. Płyta gipsowo-kartonowa to w ogóle nie jest odpowiedni materiał w takim miejscu. Z natury rzeczy to podłoże podatne na ugięcie. Czy ta wanna została w ogóle obudowana np. styropianowym nośnikiem? Czy może krawędź wanny po prostu opiera się o obudowę obłożoną płytkami i ją obciąża? -
Witam, to mój pierwszy post na tym forum, więc mam nadzieję, że zamieszczam go w odpowiednim dziale. Z lekkiej desperacji przychodzę do Was po poradę. Niecały rok temu wykańczana była jedna z moich łazienek. Zdecydowaliśmy się na wannę narożną z obudową wykonaną z płytek (były one docinane). Wanna została wykończona około lipca, jednak nie korzystamy z niej często, ponieważ łazienka wciąż wymaga jeszcze zabudowy meblowej. Samo położenie płytek niestety pozostawia wiele do życzenia. Nie będę już wspominać o bardzo dużych różnicach w szerokości fug, które „fachowiec” tłumaczył zaokrąglonymi krawędziami płytek. Sedno sprawy: podczas ostatniego prysznica zauważyłam podłużne pęknięcia, ciągnące się od górnej krawędzi aż do dołu obudowy wanny. Pęknięcia są w trzech różnych miejscach. Moje pytanie brzmi: czy może to być efekt źle wykonanej zabudowy wanny (obudowa została wykonana z płyty GK, a na niej położono płytki), czy raczej problem wynika ze słabej jakości samych płytek (Paradyż Neve Creative Blush)? Zastanawiam się, co w takiej sytuacji zrobić - czy konieczna jest wymiana całej obudowy dopasowanej do łuku wanny, czy raczej zmiana rodzaju płytek. Czy na forum jest może glazurnik lub osoba z doświadczeniem, która mogłaby się wypowiedzieć? Z góry dziękuję za poradę.
-
Przez podczytywacz · Napisano
Jak wysoki jest ten budynek, w którym ma być to Wasze królestwo?
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się