Skocz do zawartości

Kanalizacja w domu

Recommended Posts

Witam,

Jestem na etapie kanalizacja w swoim domu, myślałem poprawidzic rurę 160mm (kolor czerwony) i od tego poprowadzi pion który później będzie podwieszony na suficie i szedł dalej w górę obok komina (kolor niebieski) . Do tej rury podłączyć toaletę na dole która jest za ścianą, umywalkę( rury poprowadzić na ścianie) i prysznic (w styropianie). Pytanie czy to dobry pomysł ?

Screenshot_20250303-105135.Files by Google.png

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• 130m, baxi , temperatura 20 stopni ręczne, nie wyłączam ogrzewania, jedynie wakacje, ale to szybciutko wodę nagrzewa po powrocie, ustawiam urlop by z rana już zaczęło grzać.   Jedynie na początku wyłączyłem na służy okres +-8dni jak płytki trzeba było kłaść bo podłogówka,  to wydaje mi się, że dość szybko po ponownym włączeniu bylo odczuwac cieplo mimo lutego/marca, sama przechodzi w tryb letni, w domu 21.5 stopnia, wygodne bardzo, raz na rok serwis, energooszczędny + fv i magazyn   Trochę cięło by po kieszeni x2 gdyby nie fv, jestem bardzo zadowolony. Ogólnie ok, bałem się zużycia w zimę, ale surowych zim nie ma także w kieszeni więcej
    • Witajcie    Czy ktoś z Państwa posiada pompę ciepła w swoim domu? Zasadniczo interesują mnie informacje dosyć ogólne, w stylu: - czy są jesteście (biorąc pod uwagę całokształt)? - czy dom się szybko nagrzewa? (jest to dla mnie istotne, gdyż często wyjeżdżam na kilka dni lub tygodni, więc sytuacje, w których dom stał nieogrzewany, pusty przez kilkanaście dni będą się zdarzać regularnie) - czy taka pompa generuje hałas? - czy wybralibyście ponownie pompę ciepła (bez zastrzeżeń)? Ponadto będę wdzięczny, jak zaznaczycie jaki macie rodzaj pompy i w jakim standardzie budowaliście swój dom (klasyczny, energooszczędny itd). Ponadto jeśli macie porównanie do innych typów ogrzewania domu, to również możecie się odnieść  .    Pytania są dosyć ogólnikowe i takie odpowiedzi również będą najlepsze, gdyż nie da się wszystkiego porównać (trzeba by mieć taki sam dom w tej samej lokalizacji wyposażony w dwa różne systemy) dlatego też szczególnie liczę na wasze zwyczajne opinie. Dzięki za odpowiedzi i powodzenia w budowie ;)
    • Nie to był pracownik Banku oraz potem również znalazły się pieniążki, ale teraz przez ich błąd jesteśmy w Bik negatywnie .Ale jak można tak z ludźmi robić, a tym bardziej Bank i ludzi tak krzywdzić. To teraz człowiek gdzie ma z tym iść jedynie co do Banku ,ale byliśmy już i mieli to zrobić lecz jakoś niezadzialalo.Moze muszę zgłosić i opisać Bank wtedy zaczną działać bo powoli to nierobi się śmieszne
    • A to był PRAWDZIWY PRACOWNIK BANKU, czy daliście się "wkręcić" komuś podszywającemu się pod pracownika banku... Znaleźli to KONTO TECHNICZNE i na nim kasę?
    • Nad kotłownia jest łazienka, do góry podłączenie wiem jak pójdzie pionem Chodzi mi tylko o to czy w kotłowni jest prawidłowo, czy bez problemu podłącze cała łazienkę w podłodze ? Styropian 20cm jest Tutaj zdjecie górycie
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...