Skocz do zawartości

Historia edycji

Dawid1337

Dawid1337

1 godzinę temu, Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne napisał:

Skoro uchylenie okien powoduje przywrócenie właściwego ciągu to zasadniczym problemem jest niedobór napływającego powietrza. O ile napływ powietrza przez nawiewniki będzie wystarczający, to sytuacja wróci do normy.

Już zgłosiłem się do różnych firm w sprawie nawiewników. Zostawiłem także kartkę sąsiadowi od remontu w razie gdyby wrócił. Na razie trzymam okno rozszczelnione w pokojach i kuchni.

Gorzej wygląda sytuacja z roletami. Myślicie Państwo, że będzie tu się dało zamontować nawiewnik okienny?

Roleta dość mocno blokuje dostęp do górnej ramy. Da radę czy trzeba szukać firmy wykonującej nawiewnik ścienny?

EDIT: Już dostałem informację zwrotną od firmy, że w takim wypadku nie ma szans na montaż nawiewnika. W Lublinie nie widzę także żadnej firmy, która montuje nawiewniki ścienne, więc można uznać, że jestem w d... :)

IMG20241212131230.jpg

IMG20241212130518.jpg

IMG20241212130456.jpg

Dawid1337

Dawid1337

1 godzinę temu, Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne napisał:

Skoro uchylenie okien powoduje przywrócenie właściwego ciągu to zasadniczym problemem jest niedobór napływającego powietrza. O ile napływ powietrza przez nawiewniki będzie wystarczający, to sytuacja wróci do normy.

Już zgłosiłem się do różnych firm w sprawie nawiewników. Zostawiłem także kartkę sąsiadowi od remontu w razie gdyby wrócił. Na razie trzymam okno rozszczelnione w pokojach i kuchni.

Gorzej wygląda sytuacja z roletami. Myślicie Państwo, że będzie tu się dało zamontować nawiewnik okienny?

Roleta dość mocno blokuje dostęp do górnej ramy. Da radę czy trzeba szukać firmy wykonującej nawiewnik ścienny?

IMG20241212131230.jpg

IMG20241212130518.jpg

IMG20241212130456.jpg

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...