Rozwiń
Blok z jakich lat? Pewnie ma wspólne ciągi, więc pojedyncze działania (tylko u Ciebie) niewiele wnoszą. Niestety, bez sprawdzenia co porobili sąsiedzi, niewiele możesz zrobić.
Projekt 1960-1963
Data realizacji (początek) 1964
Data realizacji (koniec)1972
Jest to LSM Lublin, os. Slowackiego
RozwińNapisz pismo o spółdzielni o przywrócenie do stanu pierwotnego kanałów wentylacyjnych.
Nie można samowolnie zmieniać, wybijać otworów w kominach w innych miejscach niż wyznaczone przez projekt budynku, komina.
Dodatkowo dla własnego bezpieczeństwa kup i ustaw w pomieszczeniu z piecykiem gazowym czujnik czadu.
Kidde K10LLDCO
W kuchni (tam, gdzie jest piecyk) mam czujnik czadu, który nic nie wykrywa. Z kolei wariuje czujnik gazu i w mieszkaniu po prysznicu czuć zapach gazu (w pazdzierniku piecyk przeszedł przegląd) (https://www.euro.com.pl/czujniki/eura-tech-el-home-gd-04a4.bhtml)
RozwińNiestety pozostaje iśc do tego sąsiada i sprawdzić co tam nawyrabiał. Może on a moze ktoś inny zamontował w łazience wentylator wyciągowy ale on też nie działa cały czas. Pytanie ile łazienek jest podłączonych pod ten komin.
W moim starym bloku też się dzieją dziwne rzeczy ale na szczęście w łazience zawsze wyciąga.
Kominiarz mi dziś powiedział, że w naszym bloku każdy ma "swój komin", więc niemożliwe, że ktoś jest do mnie podłączony. A ten wadliwy komin jest w kuchni, tam gdzie jest piecyk.