Skocz do zawartości

Historia edycji

Ewa Zybała

Ewa Zybała

Dnia 20.07.2024 o 13:48, podczytywacz napisał:

Przecieka nie tylko dlatego, że lastriko popękało, tylko dlatego, że pod tym lastrikiem nie ma skutecznej HYDROIZOLACJI...

Jeśli nic nie wiesz o konstrukcji płyty balkonowej, to można zaryzykować lekką warstwę żywicy, która być może doszczelni...

W żadnym przypadku nie zadecydował bym się kłaść płytek bez oceny wytrzymałości tej płyty balkonowej...

Moim zdaniem powinno się skuć lastriko, płytę wyremontować, doszczelnić, i dopiero wtedy zadecydować czym to wykończyć..

Dodaj jeszcze fotkę tej płyty od spodniej strony...

Rozwiń  

od spodu nic nie widać. Przykleili styropian, czekają na położenie tynku tylko kazali najpierw ,,coś zrobić z balkonem". Musiał przeciekać do spodu bo deski które były od spodniej strony odpadły. U mnie tacy fachowcy tacy że każdy mówi co innego. Kazali kłaść śmiało płytkę albo żywicę. Już nawet rozważałam taras wentylowany ale drzwi balkonowe stoją na płycie lastryka i nic się nie zmieści chyba. Z resztą boję się, że runie pod gresem. Może gdyby skuć to wentylowany by się zmieścił. A może najtaniej byłoby zazywicować lastryko...j

Ewa Zybała

Ewa Zybała

Przecieka nie tylko dlatego, że lastriko popękało, tylko dlatego, że pod tym lastrikiem nie ma skutecznej HYDROIZOLACJI...

Jeśli nic nie wiesz o konstrukcji płyty balkonowej, to można zaryzykować lekką warstwę żywicy, która być może doszczelni...

W żadnym przypadku nie zadecydował bym się kłaść płytek bez oceny wytrzymałości tej płyty balkonowej...

Moim zdaniem powinno się skuć lastriko, płytę wyremontować, doszczelnić, i dopiero wtedy zadecydować czym to wykończyć..

Rozwiń  

od spodu nic nie widać. Przykleili styropian, czekają na położenie tynku tylko kazali najpierw ,,coś zrobić z balkonem". Musiał przeciekać do spodu bo deski które były od spodniej strony odpadły. U mnie tacy fachowcy tacy że każdy mówi co innego. Kazali kłaść śmiało płytkę albo żywicę. Już nawet rozważałam taras wentylowany ale drzwi balkonowe stoją na płycie lastryka i nic się nie zmieści chyba. Z resztą boję się, że runie pod gresem. Może gdyby skuć to wentylowany by się zmieścił. A może najtaniej byłoby zazywicować lastryko...

Ewa Zybała

Ewa Zybała

Rozwiń  

od spodu nic nie widać. Przykleili styropian, czekają na położenie tynku tylko kazali najpierw ,,coś zrobić z balkonem". Musiał przeciekać do spodu bo deski które były od spodniej strony odpadły. U mnie tacy fachowcy tacy że każdy mówi co innego. Kazali kłaść śmiało płytkę albo żywicę. Już nawet rozważałam taras wentylowany ale drzwi balkonowe stoją na płycie lastryka i nic się nie zmieści chyba. Z resztą boję się, że runie pod gresem.

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...