Witam, mam problem z piecem Viessmann Atola. Po przestawieniu go w tryb CWU i zmniejszeniu temperatury na 45 stopni,
piec dalej grzeje na CO i podgrzewa wodę do 60 stopni jakby programator w ogóle nie działała.
Czy mogę zakręcić ręcznie obiegi na CO? Jak mogę wyłączyć pompę obiegową?
Witam, mam problem z piecem Viessmann Atola. Po przestawieniu go w tryb CWU i zmniejszeniu temperatury na 45 stopni,
piec dalej grzeje na CO i podgrzewa wodę do 60 stopni jakby programator w ogóle nie działała.
Czy mogę zakręcić ręcznie obiegi na CO? Jak mogę wyłączyć pompę obiegową?
Kto przegląda
0 użytkowników
Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
Dziękuje za podzielenie się opinia, nadwrażliwości nie mam i znam dźwięki mieszkania w bloku (przerobiłem już 3 miasta i łącznie 7 mieszkań wynajmowanych). Budynek oddany rok temu do użytku i obowiązuje jeszcze gwarancja dewelopera. Oczywiście staram się od dewelopera uzyskać informacje w jaki sposób wykonali strop oraz chciałbym zobaczyć jakiekolwiek dokumenty potwierdzające użyte materiały. Na ten moment wiem, że oni wszystko zrobili dobrze..... Ale nie poddaje się i będę walczyć na różne sposoby, żeby rozwiązać ten problem. Z mojej strony mogę zrobić tylko sufit, stąd też pytanie jaki system najlepszy w obecnych czasach?
Najlepszy efekt daje wygłuszanie w trakcie budowy, stosowane w większości budynków.
Natomiast u Ciebie najpierw należy odpowiedzieć na pytanie, czy masz słuch nadwrażliwy i w innych lokalizacjach również słyszysz wszelkie odgłosy, czy po prostu ten Twój budynek jest spartolony.
Pytanie zasadnicze, bo jeśli masz nadwrażliwy słuch, to powszechne systemy będą zbyt kiepskie i trzeba szukać czegoś nietypowego. A to już będzie potrzebny specjalista.
Witam serdecznie wszystkim użytkowników forum.
Muszę wygłuszyć sufit w nowym bloku. Dźwięki które mnie męczą to głównie uderzeniowe dźwięki typu bieganie, chodzenie. Słychać też rozmowy oraz odkurzanie. Mogę poświęcić około 10-20cm wysokości mieszkania na sufit (im mniej tym lepiej).
Co w obecnych czasach w budownictwie daje najlepszy efekt?
Widzę że są na rynku jakieś systemy kanapkowe, pianka akustyczne itp. Co u Was się sprawdziło na taki typ dźwięków najlepiej i jakie rozwiązanie z moglibyście polecić?
Wiem, że wyprowadzka to najlepsze rozwiązanie ale to niestety nie wchodzi w grę w tym momencie.
Pozdrawiam!
W piwnicy może nawet 100 ton groszku leżeć, podłoga w piwnicy jest na gruncie i nie ma wpływu na ściany budynku. Natomiast to, że woda się przelewa i wpływa sobie być może pod fundamenty, może być jedną z przyczyn pękania całego domu, ale to jest tylko jedna z przyczyn. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka