Skocz do zawartości

Historia edycji

AncioJancio

AncioJancio

Chyba nic nie stoi na przeszkodzie żeby użyć zarówno jednego ja i drugiego. Zapianować w srodku rure, zrobic miejsce na tasme bentonitową i ją tam po prostu wsadzić. A calosc zamknąć redukcjami z uszczelkami. Bo samych pierścieni zamkniętych nie ma? Tylko czy ta tasma jest jakas miękka, plastyczna, można ją upchnąć? Bo jeśli przepust bedzie 50mm a rura 40mm to potrzebuje 5mm taśmy czy grubszej? Mozna dac po obu stronach ściany a pomiędzy taśmami pianka.

No i pytanie zasadnicze jakiej średnicy otwor trzeba by wywiercić pod przepust 50mm żeby spoczywało na masie PCC. 70mm wystarczy czyli ok 1cm masy betonowej PCC wokoło rury?

A za ścianą mam zamiar dać od razu do góry kolanko zgrzewane lub jakieś lepsze skrecane i dopiero zawor odcinający na pionowym odcinku

AncioJancio

AncioJancio

Chyba nic nie stoi na przeszkodzie żeby użyć zarówno jednego ja i drugiego. Zapianować w srodku rure, zrobic miejsce na tasme bentonitową i ją tam po prostu wsadzić. Bo samych pierścieni zamkniętych nie ma? Tylko czy ta tasma jest jakas miękka, plastyczna, można ją upchnąć? Bo jeśli przepust bedzie 50mm a rura 40mm to potrzebuje 5mm taśmy czy grubszej? Mozna dac po obu stronach ściany a pomiędzy taśmami pianka.

No i pytanie zasadnicze jakiej średnicy otwor trzeba by wywiercić pod przepust 50mm żeby spoczywało na masie PCC. 70mm wystarczy czyli ok 1cm masy betonowej PCC wokoło rury?

A za ścianą mam zamiar dać od razu do góry kolanko zgrzewane lub jakieś lepsze skrecane i dopiero zawor odcinający na pionowym odcinku

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...