Skocz do zawartości

z czego dom przy torach kolejowych?

Gość

Recommended Posts

Napisano
Działk, na której ma być dom, leży obok torów kolejowych. Po tych torach jeżdżą tylko szynobusy i ciuchcia. Jak ogrodzić działkę, z czego zbudować dom, aby uniknąć hałasu, a przede wszystkim dymu?
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Z materialu zapewniajacego dzwiekoszczelność, dobry jest system pustaka szalunkowego. Dzieki keramzytowi oraz tzw. pestce betonowej system ten uzyskuje dobre parametry dzwiękoszczelne. A przy okazji jest bardzo szybki w budowie.
Pozdrawiam
  • 6 miesiące temu...
Napisano
  Cytat

z silikatów

Rozwiń  

Też to potwierdzam. Ważne też beda odpowiednie okna i wentylacja mechaniczna aby nie było potrzeby otwierania okien. (wentylacja dobrze aby wychodziła na odpowiednią stronę.
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
  Cytat

a po co budować przy torach ???
jeśli jeszcze nie rozpoczęliście budowy to zwiewajcie stamtąd i kupcie działke gdzie indziej.

pozdrawiam

Rozwiń  

W sumie gościu ma rację.
Gdy szukałem domu to znalazłem fajny, nowy ....
po przyjeżdzie na miejsce okazało się że do torów jest 100 m.
Co 10-15 minut szalał pociąg....
to było w dzień - ale w nocy to niezłe przeżycia mogą być.

Jesli już musicie się tam budować ... to może dodatkowo wał ziemny zrobić i ostro obsadzić roślinnością.
Czy światła pociągu nie będą przeszkadzać ?
Napisano
  Cytat

Jak ogrodzić działkę,

Rozwiń  

Co do tej części pytania, to proponowałbym wykorzystanie gazonów do wybudowania muru dziękochłonnego. Widziałem coś takiego przy mocno uczęszczanych ulicach i wydaje się dobrze chronić przed hałasem.
Tak czy siak zgadzam się z poprzednikami, że lepiej nie budować się przy torach.
Napisano
tak naprawdą to nie ma znaczenia. Zanim się zabirzesz to linię zlikwidują, a same szeny nie są groźne.
Napisano
heee no racja pociągi zlikwidują . szyny rozkradną złomiarze i może bedzie spokój.

może ogrodzić ogrodzeniem betonowym wysokim na 4-5 metrów a od środka wygłuszyć czymś np. styropianem i otynkować.

pozdrawiam
Napisano
Ja proponuje Ci wybudowac dom z podkladów pod tory drewnianych, dom bedzie napewno solidny i kornik tego ci nie ruszy. Rok temu widzilem dom wystawiony z podkladów nawet wygladal calkiem calkiem. A ze dom ma stac kolo torów to nawet taki z podkladów by pasowal do surowego krajobrazu z widokiem na tory. icon_mrgreen.gif

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...