adam1991 Napisano 7 sierpnia 2021 Udostępnij #1 Napisano 7 sierpnia 2021 Witam serdecznie. w najbliższym czasie będę realizował "podciągnięcie" wody do działki. sieć wodociągowa biegnie po drugiej stronie ulicy na polu uprawnym rolnika. Rolnik uprawia na tym pole zboże. Obecnie jest po żniwach i można zaczynać pracę. Pojawia się teraz moje pytanie. Czy na polu sąsiada,w miejscu gdzie w sieci będzie zamontowana nawiertka z zasuwą, musi "wystawać " z ziemi (po zakopaniu) tzw skrzynka uliczna wodociągowa do zasuw? Pytam w perspektywie,że po tym polu będzie jeździł ciężki sprzęt,pole będzie orane itd. ponieważ to pole uprawne. Bardzo proszę o podzielenie się doświadczeniami jak i wiedzą. można kontaktować się ze mną mailowo : diakon123@wp.pl Link do komentarza
retrofood Napisano 7 sierpnia 2021 Udostępnij #2 Napisano 7 sierpnia 2021 U nas nic nikomu nie wystaje. Ja mam przy drodze studzienkę z zasuwą odnogi idącej do sąsiadów, ale tylko pokrywa jest widoczna. Pokrywa splantowana z otoczeniem. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się