Gosia87 Napisano 14 grudnia 2007 Udostępnij #1 Napisano 14 grudnia 2007 Witam,Jestem studentka architektury, projektuję właśnie dach z lukarną trapezową - o której jest bardzo mało informacji w internecie i literaturze. Czy ktoś z forumowiczów spotkał się z wykonaniem takiej lukarny? Problem polega na tym, że nie wiem jak można oprzeć krokwie koszowe między połacią dachu a połaciami bocznymi lukarny... czy mocować je do nabliższej krokwi, oprzeć na murłacie?? Byłabym wdzięczna za wskazówki!Pozdrawiam Gosia Link do komentarza
barnej1968 Napisano 15 grudnia 2007 Udostępnij #2 Napisano 15 grudnia 2007 Cytat Witam,Jestem studentka architektury, projektuję właśnie dach z lukarną trapezową - o której jest bardzo mało informacji w internecie i literaturze. Czy ktoś z forumowiczów spotkał się z wykonaniem takiej lukarny? Problem polega na tym, że nie wiem jak można oprzeć krokwie koszowe między połacią dachu a połaciami bocznymi lukarny... czy mocować je do nabliższej krokwi, oprzeć na murłacie?? Byłabym wdzięczna za wskazówki!Pozdrawiam Gosia BEZ SZCZEG RYS TRUDNO JEDNOZNACZNIE ODPOWIEDZIEĆ W RAZIE 'W' ODSYŁAM F KOPKOWICZ 'CIESIELSTWO POLSKIE' POZDRAWIAM CIEŚLA Z NAKŁA N NOT Link do komentarza
Gosia87 Napisano 15 grudnia 2007 Autor Udostępnij #3 Napisano 15 grudnia 2007 Cytat BEZ SZCZEG RYS TRUDNO JEDNOZNACZNIE ODPOWIEDZIEĆ W RAZIE 'W' ODSYŁAM F KOPKOWICZ 'CIESIELSTWO POLSKIE' POZDRAWIAM CIEŚLA Z NAKŁA N NOT czy gdybym ewentualnie przedstawila rysunki tej lukarny byłby Pan w stanie mi pomoc? dziekuje rowniez za wskazowke dot. literatury! Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się