staszek555 Napisano 9 września 2019 Udostępnij #1 Napisano 9 września 2019 Hej, przymierzam się do wykończenia mieszkania w stanie deweloperskim, które kupiłem. Chcę to wykonać maksymalnie swoimi siłami. Nie mam za bardzo doświadczenia i liczę się z tym, że może nie będzie najpiękniej ale o ile to możliwe, chciałbym uniknąć błędów wykonawczych. Sporo widziałem już porad w sieci ale nie na wszystko znajduję odpowiedź. Jeśli można, prosiłbym o poradę w wykończeniu balkonu. Balkon jest o wymiarach ok. 5m x 1,2m. Tak jak na zdjęciu jest tam hydroizolacja ale po deszczu zauważyłem problem. Spad jest źle zrobiony i woda zalega kałużami. Chciałbym to poprawić zaprawą wyrównującą np. Atlas ZW 330 albo ZW 50 (takie info znalazłem że są ok). Moje wątpliwości: Czy na hydroizolacje można kłaść taką zaprawę? A następnie na to, (jeśli potrzeba, kolejną hydroizolację w płynie?), klej do płytek i płytki. Czy zaprawa wyrównująca nie odklei się lub odparzy od hydroizolacji? Poziom będę wyprowadzał na długości 2,5m na obie strony balkonu. Niestety tylko tam są odpływy. Prosiłbym o sugestie. Pozdrawiam Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 9 września 2019 Udostępnij #2 Napisano 9 września 2019 Spadek powinien być na zewnątrz balkonu a nie na boki, czyli spadek od ściany?drzwi balkonowych do krawędzi balkonu tej o dł 5 m. Link do komentarza
staszek555 Napisano 9 września 2019 Autor Udostępnij #3 Napisano 9 września 2019 3 minuty temu, mhtyl napisał: Spadek powinien być na zewnątrz balkonu a nie na boki, czyli spadek od ściany?drzwi balkonowych do krawędzi balkonu tej o dł 5 m. Dłuższa - frontowa krawędź balkonu jest zabudowana. Nie ma możliwości odprowadzania wody. Tylko bo bokach są barierki. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 9 września 2019 Udostępnij #4 Napisano 9 września 2019 To ktoś odwalił kaszanę, ale dla polepszenia dyskusji aby wiadomo o czym mówimy zrób fotki tego balkonu aby nie było niepotrzebnych rozbieżności. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się