Zawsze można sterować z jednego pilota dwoma bramami innych producentów. Wystarczy zakupić radio jedngo z producentów automatyki. Ja użytkuję 2 bramy Beditom z automatem Sommer już od 2014 i jestem mega zadowolona.
Pozdrawiam
Czy w tym przypadku koszty będą liczone na podstawie ogólnego przelicznika (wartość za 1 ha danej klasy x wielkosc dzialki - jej wartość, a następnie 10% przez kolejne 10 lat) czy mogę liczyć na jakieś indywidualne podejście urzędu? Czy jeśli działka ma 800 mkw, a wyłączył bym z produkcji rolnej wyłącznie metraż zabudowy + chodniki, który nie przekroczy 500 mkw to opłata dalej obowiązuje mimo gruntu R III?
Witam dziękuje za podjęcie tematu kiedyś rozmawiałem z fachowcem polecanym u mnie w okolicy Tarnobrzeg był zainteresowany aby coś podziałać -zrobić stwierdził że ciekawy temat ale bał się że poświęci czas ja kasę a rozwiązanie będzie mało opłacalne. Coś na hydraulice się znam wiec myśle jeśli będzie jakieś sensowne rozwiązanie to sam postaram się ogarnąć temat. Mój piec płyta główna się zepsuła serwisant który robił u mnie cała instalacje oferował mi wymianę za ponad 2 tys plus VAT itp wiec byłem zmuszony sam się tym zająć, wymontować wysłać do serwisu i zainstalować. Programator podsyłam zdjęcie dzisiejsze jak wł ostatnio robiłem jak paliłem w kominku więc byłem zmuszony wyłączyć piec bo woda się przegrzewa piec nagrzeje do 55 chwile popalę kominek się nagrzeje i mam na kominku ponad 70 stopni alarm co robić troszkę to kłopotliwe, wiec jak pale w kominku wyłączam piec.
wracając do rozwiązania
Zakup moduł ea1 coś koło 1 tys co jeszcze bym musiał dokupić czujniki jakie itp.
pozdrawiam
leon
Pod tynk ocieplenie wykonuje się z ryflowanego styropianu na wiatroizolacji płyt OSB. W przypadku odtworzenia elewacji drewnianej - ocieplenie z wełny na ruszcie (teoretycznie może być na starej oblicówce).
Do czasu zgłoszenia/uzyskania pozwolenia na budowę jest dzałka rolna, a potem staje sie budowlaną po złożeniu wniosku o wyłączenie z produkcji rolnej. . Opłaty dotyczą gruntów klasy I - III , a ich wysokośc określi urząd.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się