Skocz do zawartości

Historia edycji

Mieszkanko90

Mieszkanko90

19 godzin temu, uroboros napisał:

Jak wykończony jest balkon u sąsiada?

To jest zwykła płyta betonowa, a na niej mata, coś jak sztuczna trawa. Przy wyjściu (oknie) jest coś jakby parapet, metalowy, pod nim jest ocieplenie i tynk. Tyle jest w stanie określić. 

18 godzin temu, bobiczek napisał:

Podejrzewam że gdyby na pewno była (oczywiście fachowo położona) wodoszczelna taśma uszczelniająca, do szczelin dylatacyjnych, oraz odpowiednia hydroizolacja powyżej taśmy i na całej powierzchni balkonu - problem nie powinien zaistnieć

I ja tak myślę, że spad nie miałby znaczenia gdyby uszczelniono całość jak należy. Może płyty betonowe mają tendencję do osiadania/przemieszczania? Nie znam się na tym, a deweloper wybudował mnóstwo takich bloków.

17 godzin temu, mhtyl napisał:

Na 90% szukałbym tam źródła przecieku.

Wykończenie tego metalowego elementu jest naprawdę kiepskie, nie można na tym nic stawiać, bo się ugina, a że ma głębokość około 20 cm, to trudno przez przypadek nie nadepnąć. To może być gdzieś w tych rejonach, w końcu sąsiad nade mną ma sucho. Niestety wcześniejsze naprawy tych okolic nic nie dały, ja rozbierać tego elementu nie mogę :( i nie mam potrzebnej wiedzy. Ciekawe tylko, że takie rozwiązanie jest we wszystkich mieszkaniach, a nie znam nikogo, kto miałby taki sam problem.

Wczoraj złożyłem papiery do ubezpieczyciela, zobaczymy co on na to. 

Mieszkanko90

Mieszkanko90

19 godzin temu, uroboros napisał:

To jest zwykła płyta betonowa, a na niej mata, coś jak sztuczna trawa. Przy wyjściu (oknie) jest coś jakby parapet, metalowy, pod nim jest ocieplenie i tynk. Tyle jest w stanie określić. 

18 godzin temu, bobiczek napisał:

Podejrzewam że gdyby na pewno była (oczywiście fachowo położona) wodoszczelna taśma uszczelniająca, do szczelin dylatacyjnych, oraz odpowiednia hydroizolacja powyżej taśmy i na całej powierzchni balkonu - problem nie powinien zaistnieć

I ja tak myślę, że spad nie miałby znaczenia gdyby uszczelniono całość jak należy. Może płyty betonowe mają tendencję do osiadania/przemieszczania? Nie znam się na tym, a deweloper wybudował mnóstwo takich bloków.

17 godzin temu, mhtyl napisał:

Wykończenie tego elementu jest naprawdę kiepskie, nie można na tym nic stawiać, bo się ugina, a że ma głębokość około 20 cm, to trudno przez przypadek nie nadepnąć. To może być gdzieś w tych rejonach, w końcu sąsiad nade mną ma sucho. Niestety wcześniejsze naprawy tych okolic nic nie dały, ja rozbierać tego elementu nie mogę :( i nie mam potrzebnej wiedzy. Ciekawe tylko, że takie rozwiązanie jest we wszystkich mieszkaniach, a nie znam nikogo, kto miałby taki sam problem.

Mieszkanko90

Mieszkanko90

18 godzin temu, uroboros napisał:

To jest zwykła płyta betonowa, a na niej mata, coś jak sztuczna trawa. 

17 godzin temu, bobiczek napisał:

16 godzin temu, mhtyl napisał:

Wykończenie tego elementu jest naprawdę kiepskie, nie można na tym nic stawiać, bo się ugina, a że ma głębokość około 20 cm, to trudno przez przypadek nie nadepnąć. To może być gdzieś w tych rejonach, w końcu sąsiad nade mną ma sucho. Niestety wcześniejsze naprawy tych okolic nic nie dały, ja rozbierać tego elementu nie mogę :( i nie mam potrzebnej wiedzy. Ciekawe tylko, że takie rozwiązanie jest we wszystkich mieszkaniach, a nie znam nikogo, kto miałby taki sam problem.

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...