mrunowski Napisano 9 sierpnia 2007 #1 Napisano 9 sierpnia 2007 Witam,budowa domu sie ciagne, w tym roku wstawilem okna i wytynkowalem od srodka. Wode, prad i szambo tez juz mam. Chcialem dom ubezpieczyc i tam mi deweloper powiedzial, ze dopuki dom niejest oddany do uzytku, nie jest rowniez ubezpieczony od wandalizmu. Tz. : ktos moze przyjsc wyjac okna a ja z ubezpieczalni nic niedostane.Moje pytanie: jakie minimalne warunki musze spelnic, zeby moj dom zostal odebrany.Dzieki
Redakcja Napisano 10 sierpnia 2007 #2 Napisano 10 sierpnia 2007 Przepisy nie precyzują jakie prace muszą być wykonane, aby mógł nastąpić częściowy odbiór domu. W praktyce przyjęło się że w domu muszą być przynajmniej podłączone wszystkie instalacje, funkcjonujące ogrzewanie oraz nadająca się do użytkowania kuchnia, łazienka i pokój mieszkalny.https://budujemydom.pl/porady/94
MODNA Napisano 2 października 2007 #3 Napisano 2 października 2007 Cytat Witam,budowa domu sie ciagne, w tym roku wstawilem okna i wytynkowalem od srodka. Wode, prad i szambo tez juz mam. Chcialem dom ubezpieczyc i tam mi deweloper powiedzial, ze dopuki dom niejest oddany do uzytku, nie jest rowniez ubezpieczony od wandalizmu. Tz. : ktos moze przyjsc wyjac okna a ja z ubezpieczalni nic niedostane.Moje pytanie: jakie minimalne warunki musze spelnic, zeby moj dom zostal odebrany.Dzieki Rozwiń Witam.Co do ubezpieczenia to można to zrobić na dowolnym etapie budowy i co ma do tego developer?Pozdrawiam
doktor Napisano 12 listopada 2007 #4 Napisano 12 listopada 2007 Można zgłosić odbiór częściowy budynku gdy są spełnione pewne warunki(przyłącza, pokój, kuchnia, łazienka) "w stanie używalności". A ubezpieczyć budynek możesz w każdej chwili niezależnie od etapu budowy. My ubezpieczaliśmy . Zadzwoń do firmy Canada Brokers - oni dopasują ci ubezpieczenie - nic za to nie zapłacisz. Mają podpisane umowy ze wszystkimi firmami ubezpieczoniowymi i ubezpieczają w ich imieniu.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się