kein001 Napisano 30 lipca 2007 #1 Napisano 30 lipca 2007 Witam Dom składa sie z pół pięter. Na chwile obecną chciałbym wykończyć dwa poziomy. Pod jednym znajdują sie piwnice a pod drugim pomieszczenia gospodarcze (garaż itp.)Nie wiem jak rozegrać sprawe z wylewką, nie wiem czy jest sens odpowiednio to izolować/ocieplać.No bo w sumie jak by na to nie patrząc klimat nam się powoli ociepla ale tak na ful serio mam kopalnie 20 min. drogi od budowy i węgiel jest w cenie.Nie zamierzam brać na to kredytu, ale też nie robić przysłowiowej fuszerki na 110 m2Prosze o rade i w miare możliwości koszty. Ps.Na tych dwóch poziomach posiadam 278 m2 ścian liczyłem tak 50 PLN za m2 z robiocizną i materiałemTa sama cena do sufitu 100m2 378m2 za 20 000 PLN dobrze to kalkuluje?
hesia Napisano 5 września 2007 #2 Napisano 5 września 2007 Cytat Witam Dom składa sie z pół pięter. Na chwile obecną chciałbym wykończyć dwa poziomy. Pod jednym znajdują sie piwnice a pod drugim pomieszczenia gospodarcze (garaż itp.)Nie wiem jak rozegrać sprawe z wylewką, nie wiem czy jest sens odpowiednio to izolować/ocieplać.No bo w sumie jak by na to nie patrząc klimat nam się powoli ociepla ale tak na ful serio mam kopalnie 20 min. drogi od budowy i węgiel jest w cenie.Nie zamierzam brać na to kredytu, ale też nie robić przysłowiowej fuszerki na 110 m2Prosze o rade i w miare możliwości koszty. Ps.Na tych dwóch poziomach posiadam 278 m2 ścian liczyłem tak 50 PLN za m2 z robiocizną i materiałemTa sama cena do sufitu 100m2 378m2 za 20 000 PLN dobrze to kalkuluje? Cze.Nie bądż chytry bo według znanego powiedzenia 2x stracisz.Ocieplenie stropu nad piwnicą czy pom gospod to obecnie standard.Koszty nie są wysokie bo powinieneś wykonać izolację akustyczną na stropach, czyli zamieniasz 3 cm styropianu na 5 cm.Pozdro.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się