LucaO Napisano 23 stycznia 2018 #1 Napisano 23 stycznia 2018 (edytowany) Witam Mam pytanie odnośnie podłączenia okapu w kuchni Kuchnia jest dzielona ścianą ze salonem , na tej dzielonej ścianie znajduje się Komin do którego jest podpięty piecyk tzw koza , czy do tego samego komina pod którym pracuje już koza , mogę wpiąć okap kuchenny ? W kuchni to jedyna droga którą mógłbym wykorzystać do odprowadzania oparów z gotowania Ew mogę prebić się na zewnątrz i tam zrobić wyprowadzenie ,jednak obawiam się że w zimę czy przy silnych wiatrach , będzie to odczuwalne w kuchni Proszę o podpowiedzi czy jest taka możliwość , a w przypadku braku możliwośći podpięcia się pod komin to czy jest inna alternatywa dla okapu kuchennego , nie pochłaniacza a okapu Edytowano 23 stycznia 2018 przez LucaO (zobacz historię edycji)
Gość Napisano 23 stycznia 2018 #2 Napisano 23 stycznia 2018 A Ty tak pytasz poważnie, czy dla jaj??? Jak można wpaść na pomysł, żeby połączyć kanał DYMOWY z wentylacyjnym! To jest jakąś kuchnia stołówkowa, że masz tyle oparów, że nie możesz zastosować pochłaniacza?
solange63 Napisano 24 stycznia 2018 #3 Napisano 24 stycznia 2018 Ile jest kanałów w tym kominie? To podstawowe pytanie. Jeśli komin jest dzielony i masz wolny kanał do wentylacji grawitacyjnej, to możesz się do niego wpiąć. Jeśli Uroboros dobrze odczytał post i myślisz o podpięciu wentylacji do kanału dymnego, to jest to najbardziej idiotyczny pomysł na jaki można było wpaść.
AnnaRach Napisano 19 września 2018 #4 Napisano 19 września 2018 A dlaczego nie pochłaniacz? Producenci robią coraz lepsze pochłaniacze i one w zwykłej, prywatnej kuchni świetnie się sprawdzają.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się