Skocz do zawartości

Historia edycji

demo

demo

Dnia 2.09.2017 o 15:37, Elfir napisał:

mhtyl - ale co strasznego dla ciebie osobiście się stanie, jak gej będzie mógł dziedziczyć majątek po wieloletnim partnerze, którego uważał za najbliższą, ukochaną osobę?

Rozwiń  

Dziedziczyć mogą na mocy innych aktów prawnych i nie musi to być akt małżeństwa, a małżeństwo póki co to związek kobiety i mężczyzny. Lepiej więc się tego trzymać, ot tak po prostu i raczej nie jest to "strach przed innością", jak napisał Efir, ale zdrowe podejście do wynaturzeń takich czy  innych.

Prześladowaniom mówimy nie, ale też kwestionowaniu i relatywizacji wszystkich zasad norm i wartości powinniśmy powiedzieć nie. Wynaturzenia nie powinny być normą prawną ani zwyczajową, ale oczywiście mogą być i są w wielu krajach. Czy to dobrze ? , ja uważam że nie i trochę mnie to martwi.

Dnia 3.09.2017 o 13:06, mhtyl napisał:

, to co pedał powie że jeden chłop kochał sie z drugim a że jego dziecko jest owocem tej miłości? 

Rozwiń  

:zalamka::D

demo

demo

Dnia 2.09.2017 o 15:37, Elfir napisał:

mhtyl - ale co strasznego dla ciebie osobiście się stanie, jak gej będzie mógł dziedziczyć majątek po wieloletnim partnerze, którego uważał za najbliższą, ukochaną osobę?

Rozwiń  

Dziedziczyć mogą na mocy innych aktów prawnych i nie musi to być akt małżeństwa, a małżeństwo póki co to związek kobiety i mężczyzny. Lepiej więc się tego trzymać, ot tak po prostu i raczej nie jest to "strach przed innością", jak napisał Efir, ale zdrowe podejście do wynaturzeń takich czy  innych.

Prześladowaniom mówimy nie, ale też kwestionowaniu i relatywizacji wszystkich zasad norm i wartości powinniśmy powiedzieć nie. Wynaturzenia nie powinny być normą prawną ani zwyczajową, ale oczywiście mogą być i są w wielu krajach. Czy to dobrze ? , ja uważam że nie i bardzo mnie to martwi.

Dnia 3.09.2017 o 13:06, mhtyl napisał:

, to co pedał powie że jeden chłop kochał sie z drugim a że jego dziecko jest owocem tej miłości? 

Rozwiń  

:zalamka::D

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...