Danusia Napisano 5 lipca 2007 Udostępnij #1 Napisano 5 lipca 2007 Czy ktoś z Państwa buduje dom według projektu Z27 z pracowni Z500? Jeśli tak to proszę o podzielenie sie uwagami na jego temat, ponieważ bardzo nam się podoba, ale chcielibyśmy wiedzieć jak się prezentuje w realu. Link do komentarza
zbyszek 14 Napisano 7 sierpnia 2007 Udostępnij #2 Napisano 7 sierpnia 2007 Cytat Czy ktoś z Państwa buduje dom według projektu Z27 z pracowni Z500? Jeśli tak to proszę o podzielenie sie uwagami na jego temat, ponieważ bardzo nam się podoba, ale chcielibyśmy wiedzieć jak się prezentuje w realu. miło poznać sympatyka projektu Z 27 jestem w tej samej sytuacji co pani tez poszukuje kogoś z realizacją tego projektu .proszę o kontakt Link do komentarza
Danusia Napisano 8 sierpnia 2007 Autor Udostępnij #3 Napisano 8 sierpnia 2007 Dobry wieczór. Zdecydowaliśmy sie z mężem na ten projekt, jednak z pewnymi zmianami. Przede wszystkim chcemy, żeby kuchnia była zabudowana, a więc nie będzie przejścia do salonu. Likwidujemy spiżalnie, żeby nieco powiększyć kuchnię. Zostawiamy ze spiżarni tylko niewielki pomieszczenie- garderobe- do której będzie wejście z korytarza. Chcemy aby do kotłowni było dodatkowe wejście z podwórka i malutkie okienko. Kotłownia też będzie trochę powiększona o obszar, który na projekcie zajmuja szafy wnękowe. Piec w kotłowni musi zostać przesunięty do wnętrza pomieszczenia, ponieważ komin musi być wyższy od dachu, a inaczej wyglądałoby strasznie głupio. To wszystkie nasze pomysły. Jeśli ma Pan inne to proszę o podpowiedź. Pozdrawiamy. Link do komentarza
zbyszek 14 Napisano 9 sierpnia 2007 Udostępnij #4 Napisano 9 sierpnia 2007 Dziękuję za odpowiedz. Wybrałem Z27 z wersją podpiwniczoną więc kotłownia będzie w piwnicy a w tym miejscu ubikacja i łazienka, sam wiatrołap też będzie powiększony o część spiżarki. Jestem na etapie adaptacji projektu i mam duże obawy o poddasze, a dokładniej o wysokość skosów i dlatego szukam takiego projektu w realizacji aby się upewnić czy to będzie praktyczne.czy nie będzie musiało się chodzić na czworakach. Oglądałem kilka domów z podobnym dachem i różnie to wygląda .Czy udało się pani namierzyć taki dom w realizacji chętnie bym zobaczył . najlepiej w okolicach Tarnowa .mam jeszcze mnóstwo pytań czy Pani już rozpoczęła budowę Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam Link do komentarza
Danusia Napisano 29 sierpnia 2007 Autor Udostępnij #5 Napisano 29 sierpnia 2007 Niestety my też jesteśmy dopiero na etapie adaptacji projektu i też chętnie poznalibyśmy kogoś kto posiada, albo buduje ten dom. My zaczynamy budowę na wiosnę. Jesteśmy z podlasia. Link do komentarza
Jesters Napisano 11 października 2007 Udostępnij #6 Napisano 11 października 2007 Cytat Niestety my też jesteśmy dopiero na etapie adaptacji projektu i też chętnie poznalibyśmy kogoś kto posiada, albo buduje ten dom. My zaczynamy budowę na wiosnę. Jesteśmy z podlasia. Witam WszystkichOtóż - ja realizuję własnie inwestycję Z27GP2 - czyli niepodpiwniczony z podwójnym garażemDo tej pory siedziałem na forum muratora ale tam nikt nie buduje z tej pracowni.Jak znajde chwilę czasu to pofotografuję odpowiednio budynek. Do tej pory nie robiłem zdjęć bo mam sporo drzew na działce i niewiele wodać. Ale liście już opadają ....Jestem na etapie: dach, elektryka, tynki, teraz czekam na centralne ogrzewanie i potem posadzkiUprzedzając pytania:- niezgadzała mi się ilość okien w projekcie- okna połaciowe są większe niż rozstaw krokwi. Np w łazience. Ja dodałem kolejne dwa okna w pomieszczeniu nad garażem- brak w projekcie kotew mocujących murłatę w części balkonowejZmiany:- Zrezygnowałem z garażu o wysokości 3,2 m. Obniżyłem strop na 2,65 (na gotowo dodaj do tego posadzki) Uzyslkałem przez to ściankę kolankową w pomieszczeniu nad garażem własnie wyższą o 50 cm - to bardzo dużo- Strop mam cały monolityczny - w efekcie podciąg w salonie wystaje 11 cm ze stropu a nie 30 cm jak ma to miejsce w oryginalnym projekcie przy terrivieJestersps. jednak mam jakieś zdjęcie na którym coś widać. To jest dawny etap, ale daje obraz jak to wygląda Link do komentarza
A&M. Z Napisano 29 października 2007 Udostępnij #7 Napisano 29 października 2007 Witam!Zamierzamy wybudować dom wg projektu Z27. Prosimy o podanie wszystkich niespodzianek (negatywnych) jakie mogą nas spotkać w czasie budowy. Jeśli posiadacie zdjęcia z realizacji takiego projektu chętnie je oglądniemy, a gdyby istniała taka możliwość chętnie oglądniemy na żywo.Nasz mail to:anczajka@poczta.fmSerdeczne dzięki Link do komentarza
Filip_ Napisano 30 listopada 2008 Udostępnij #8 Napisano 30 listopada 2008 Witam, Jest ktoś jeszcze na forum kto buduje lub ma zamiar budować z27 ?? Odezwijcie się ! Może ktoś chce się pochwalić swoim domkiem pozdrawiam Link do komentarza
tmx Napisano 21 marca 2009 Udostępnij #9 Napisano 21 marca 2009 my tez bedziemy budowac ten domek - w lubelskimNapiszcie gdzie budujecie swoje domki i jak już wygladają - moze macie jakieś fotki wnętrza?????? Link do komentarza
sebek_b5 Napisano 17 maja 2009 Udostępnij #10 Napisano 17 maja 2009 witam Jestem w trakcje budowy domu z27.zastanawiam sie jak wyglada poddasze czy jest wystarczajaca ilosc miejsca czy lepiej je troche podnieść.czy ktos moze podzilic sie opinią na ten temat lub ma jakies zdjecia.Ja buduje dom w lubelskim Link do komentarza
sebek_b5 Napisano 17 maja 2009 Udostępnij #11 Napisano 17 maja 2009 Cytat Witam WszystkichOtóż - ja realizuję własnie inwestycję Z27GP2 - czyli niepodpiwniczony z podwójnym garażem[...] WIEAM CZY MOZE MI PAN POWIEDZIEC JAKIEJ DACHOWKI PAN UZYŁ I Z JAKIEJ FIRMY.DZIĘKUJE I POZDRAWIAM Link do komentarza
tmx Napisano 2 grudnia 2009 Udostępnij #12 Napisano 2 grudnia 2009 jest kilka osób budujących ten domek na forum MuratorMoze od nich co nieco sie dowiecie Wstawilismy tez tam wizualizacje domku w srodku Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się