-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Ok. Powiem tak. Strasznie gówniana ta gotowa masa naprawcza. Po pierwsze dziwnie się "ciągnęła" jak uzupełniałem ubytek. I ciężko było ładnie wypełnić dziurę. Po drugie mineło chyba z 24h a to nadal nie jest twarde Chyba pójde w klasykę. I wezmę coś sypkiego. A taką gotową masę to można użyć już po nałożeniu masy cementowej.
-
Aż tak źle? Robił to znajomy, który zajmuje się wykończeniówką. Miał zrobić elektrykę i kanalizację - ja się na tym nie znam. Przy płytkach i białym montażu sam sobie podłubię. Elektryka już wzywałem do poprawek. Ciągle mam nadzieję, że ten odpływ z liniówki sam ogarnę. Wcześniej to było pomieszczenie gospodarcze. Kanalizacja robiona od zera. Tam na zdjęciach widać, że odpływ 50 wchodzi w 75 i pewnie kawałek dalej 100 od kibelka. I tak, jeśli trzeba rury można przełożyć. Myślałem wywalić trójnik i mufę 50/75 i tam coś pokombinować. Rzut łazienki 220x160
-
Rozważałeś przełożenie rury kanalizy? Kto ją w ogóle poprowadził kursem kolizyjnym przez łazienkę? Czy tu nie było łazienki, jak była robiona?
-
Dom jednorodzinny, nie jest podpiwniczony. Nie, odpływ nie musi być pod samą ścianą. Rant odpływu liniowego najlepiej, aby kończył się max. 20 od ściany (kwestia ułożenia pytki, która ma 20 cm szer.) Na poniższych zdjęciach odpływ +/- 20 cm od ściany. Odpływ kanalizacji i liniówki nie pokrywają się (pokazane na zdjęciu) Jak to zniwelować, aby liniówki nie odsuwać dalej od ściany? Ewentualnie ustawienie odpływu liniowego przy ścianie i wylot z liniówki tak jak na pierwszych zdjęciach pokazanych w wątku głównym.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się