Skocz do zawartości

Historia edycji

boyka87

boyka87

Nowy kocioł będzie montowany po adaptacji poddasza, więc po jego ociepleniu. Widzicie...2 osoby się udzieliły i każda ma inne zdanie. Zapotrzebowanie wyszło teoretycznie na 18-19 KW , czy kupując kocioł 25KW nie będzie za dużo zapasu? Jakby nie patrzeć 6KW to dość sporo. Jeśli chodzi o koszty zakupu to różnica jest ok 250zł pomiędzy tymi kotłami więc na to nie patrzę, chcę tylko żeby wszystko grało.

Zapomniałem dodać że strop pomiędzy parterem a poddaszem też jest ocieplony wełną mineralną od spodu ( tak już było jak kupiliśmy dom) i aktualnie na starym kotle i temp. na nim ok 60st. w domu mamy 24-26st. Tej zimy, tzn. przez ok 4 miesiące spaliliśmy ok 2,5- 3 tony węgla. Wydaje mi się że to niezły wynik jak na stary spawany piec i starą chałupę.

boyka87

boyka87

Nowy kocioł będzie montowany po adaptacji poddasza, więc po jego ociepleniu. Widzicie...2 osoby się udzieliły i każda ma inne zdanie. Zapotrzebowanie wyszło teoretycznie na 18-19 KW , czy kupując kocioł 25KW nie będzie za dużo zapasu? Jakby nie patrzeć 6KW to dość sporo. Jeśli chodzi o koszty zakupu to różnica jest ok 250zł pomiędzy tymi kotłami więc na to nie patrzę, chcę tylko żeby wszystko grało.

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...