Skocz do zawartości

Historia edycji

Ermenegildo

Ermenegildo

Będę chciał ułożyć terakotę o wym. 60x20, (tę ze zdjęcia, z przesunięciem 1/3), a ściany w łazience nie są proste, tzn. rozchodzą się lekko "na boki" tak jak narysowałem na kartce. Jak wyznaczyć linię, której mam się trzymać? Rozłożyłem "na sucho" płytki z krzyżykami 2mm i na większości szerokości posadzki mieszczą mi się płytki "od-do", ale są miejsca, gdzie wychodzi "klin" i wiem, że powinien trafić np. za wannę, ale jak prawidłowo wyznaczyć prostą linię, żeby "nie skosić" rzędów? Od strony jednej ściany (z ostatniego zdjęcia) jest lepiej i na taj ścianie będzie wisiała konsola umywalkowa, więc pod nią będą widoczne płytki - zaczynać od tej ściany i "jechać" rzędami do przeciwnej, gdzie wychodzi "klin? (i na tej ścianie będzie wanna).

IMG_1187.JPG

IMG_1087.JPG

IMG_1144.JPG

IMG_1145.JPG

IMG_1150.JPG

Ermenegildo

Ermenegildo

Będę chciał ułożyć terakotę o wym. 60x20, (tę ze zdjęcia, z przesunięciem 1/3), a ściany w łazience nie są proste, tzn. rozchodzą się lekko "na boki" tak jak narysowałem na kartce. Jak wyznaczyć linię, której mam się trzymać? Rozłożyłem "na sucho" płytki z krzyżykami 2mm i na większości szerokości posadzki mieszczą mi się płytki "od-do", ale są miejsca, gdzie wychodzi "klin" i wiem, że powinien trafić np. za wannę, ale jak prawidłowo wyznaczyć prostą linię, żeby "nie skosić" rzędów?

IMG_1187.JPG

IMG_1087.JPG

IMG_1144.JPG

IMG_1145.JPG

IMG_1150.JPG

Ermenegildo

Ermenegildo

Będę chciał ułożyć terakotę o wym. 60x20, (tę ze zdjęcia, z przesunięciem 1/3), a ściany w łazience nie są proste, tzn. rozchodzą się lekko "na boki" tak jak narysowałem na kartce. Jak wyznaczyć linię, której mam się trzymać? Rozłożyłem "na sucho" płytki z krzyżykami 2mm i na większości szerokości posadzki mieszczą mi się płytki "od-do", ale są miejsca, gdzie wychodzi "klin" i wiem, że powinien trafić np. za wannę, ale jak prawidłowo wyznaczyć prostą linię, żeby "nie skosić" rzędów?

IMG_1187.JPG

IMG_1087.JPG

IMG_1144.JPG

IMG_1145.JPG

Ermenegildo

Ermenegildo

Będę chciał ułożyć terakotę o wym. 60x20, tę ze zdjęcia, a ściany w łazience nie są proste, tzn. rozchodzą się lekko "na boki" tak jak narysowałem na kartce. Jak wyznaczyć linię, której mam się trzymać? Rozłożyłem "na sucho" płytki z krzyżykami 2mm i na większości szerokości posadzki mieszczą mi się płytki "od-do", ale są miejsca, gdzie wychodzi "klin" i wiem, że powinien trafić np. za wannę, ale jak prawidłowo wyznaczyć prostą linię, żeby "nie skosić" rzędów?

IMG_1187.JPG

IMG_1087.JPG

IMG_1144.JPG

IMG_1145.JPG

Ermenegildo

Ermenegildo

Będę chciał ułożyć terakotę o wym. 60x20, tę ze zdjęcia, a ściany w łazience nie są proste, tzn. rozchodzą się lekko "na boki" tak jak narysowałem na kartce. Jak wyznaczyć linię, której mam się trzymać? Rozłożyłem "na sucho" płytki z krzyżykami 2mm i na większości szerokości posadzki mieszczą mi się płytki "od-do", ale są miejsca, gdzie wychodzi "klin" i wiem, że powinien trafić np. za wannę, ale jak prawidłowo wyznaczyć prostą linię, żeby "nie skosić" rzędów?

IMG_1187.JPG

IMG_1087.JPG

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...