Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Jestem za matą. Powierzchnia i tak jest znikoma, a utrudnień bez porównania mniej. -
Zmiana kąta nachylenia zadaszenia tarasu z 17 na 10 stopni (różnica 7 stopni) jest zazwyczaj kwalifikowana jako istotne odstąpienie od zatwierdzonego projektu budowlanego według aktualnego Prawa budowlanego. Wymaga to sporządzenia projektu zamiennego oraz uzyskania decyzji o zmianie pozwolenia na budowę lub ponownego zgłoszenia (w zależności od charakteru obiektu). Niewielkie zmiany (do 5 stopni) uznawane są za nieistotne i wystarczy je odnotować w dokumentacji budowy, ale w tym przypadku różnica przekracza ten próg, co może wpływać na parametry konstrukcyjne, takie jak wysokość czy obciążenia. Zaleca się konsultację z projektantem i organem administracji architektoniczno-budowlanej, aby potwierdzić klasyfikację w kontekście konkretnego obiektu i miejscowych przepisów (np. MPZP). Proponuję zmianę kąta nachylenia zadaszenia tarasu z 17 na 12 stopni.
-
To może matę grzejną, grzewczą, elektryczną pod płytki zastosować, łatwiej sterować i większa niezależność, można włączać szybciej, zanim włączą miejskie.
-
Wybór między budową domu na kredytu czy gotówkę może być problematyczny, chociaż ja polecam ten poradni, troche dal mi do myslenia, jak podejsc do sprawy na swiezo -> https://blogkredytowy.pl/budowa-domu-kredyt-czy-gotowka-2025/
-
-
Popularne tematy