waldd1111 Napisano 20 lipca 2014 Udostępnij #51 Napisano 20 lipca 2014 trochę poczytałem, obawiam się tego rtl zaworu niektórzy na forum piszą ze początek spirali jest gorący tylko a dalej podłoga zimna, co jeszcze, wujek ma tak wykonane na rtl tez mala łazienka i właśnie tak ma i jestem trochę skołowany.nie wiem czy dobrze myślę, ten zawór rtl on działa na zasadzie przymykania przepływu czyli jak dopłynie do niego na końcu "ślimaka" woda o wyższej temp niż on ma zadane to on przymyka przepływ jak spadnie temp to otworzy, czy tak? możne inny jest powód tej gorącej częściowo podłogi tego nie zaprzeczam, i zgadzam się ze to by było najtańsze rozwiązanie z tym rtlA pompkę chcę dać jak najmniejszej mocy, cyrkulacyjną kilku watową i sterować ją tym samym sterownikiem od pompki obiegowej przy kotle, jesli nie zda to egzaminu zamontuje ją pod osobny sterownik.Prosze jeszcze jakies sugestie, porady, będe wdzieczny Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 20 lipca 2014 Udostępnij #52 Napisano 20 lipca 2014 Cytat Prosze jeszcze jakies sugestie, porady, będe wdzieczny To sobie poczytaj tu https://forum.budujemydom.pl/index.php?show...st&p=416113 , a najlepiej cały temat w którym piszesz. Link do komentarza
waldd1111 Napisano 21 lipca 2014 Udostępnij #53 Napisano 21 lipca 2014 Mam jeszcze jedno pytanie mianowicie czy zawór rtl może byc zamontowany w innym pomieszczeniu niz jest ogrzewane, planuje przewody przeprowadzić przez ścianę za która mam kotłownie bo z stamtąd będzie zasilana podłogówka, oczywiście zaraz przy ścianie dać rtl na powrocie, wszystko miałbym na wierzchu i możliwość przerobienia instalacji na pompke zawsze jest, i w łazience nie musiałbym zabudowywać tego rtl. Link do komentarza
Spednet Napisano 5 września 2014 Udostępnij #54 Napisano 5 września 2014 Najlepszym rozwiązaniem będzie takie podłączenie instalacji i ustawienie jej aby było C wygodnie,akurat tutaj co do zaworu nie widzę przeszkód. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się