Skocz do zawartości

Historia edycji

Marcel-Szpak

Marcel-Szpak

14 godzin temu, mhtyl napisał:

Długo to zajęło Szanownemu Expertowi ustalenie że produkt jest w ofercie. Uważam, że nie jest to profesjonalne podejście do sprawy, zważając że expert Snieżki był i zaglądał w ten temat już kilka dni temu a dokładnie 31.07.14.

Dla mnie nie ma problemu. Jest reakcja. Wiadomo, że marketingiem internetowym zajmuje się osoba od marketingu, a nie doradca techniczny. 
W każdym razie u mnie wygląda to tak, że dostępność towaru jest trudna, nie mogę kupić próbki, żeby sprawdzić jak się zachowa, a kupno w ciemno x worków, nie wiem czy chcę ryzykować.

Rozważam aktualnie Knauf Fill & Finish Light (dawniej Sheetrock). Podobne do Super Finish, ale warstwa może być grubsza. Też 95% mineralny, co dla mnie jest ważne.

Pozdr.,

M.

Marcel-Szpak

Marcel-Szpak

14 godzin temu, mhtyl napisał:

Długo to zajęło Szanownemu Expertowi ustalenie że produkt jest w ofercie. Uważam, że nie jest to profesjonalne podejście do sprawy, zważając że expert Snieżki był i zaglądał w ten temat już kilka dni temu a dokładnie 31.07.14.

Dla mnie nie ma problemu. Jest reakcja. Wiadomo, że marketingiem internetowym nie zajmuje się osoba od marketingu, a nie doradca techniczny. 
W każdym razie u mnie wygląda to tak, że dostępność towaru jest trudna, nie mogę kupić próbki, żeby sprawdzić jak się zachowa, a kupno w ciemno x worków, nie wiem czy chcę ryzykować.

Rozważam aktualnie Knauf Fill & Finish Light (dawniej Sheetrock). Podobne do Super Finish, ale warstwa może być grubsza. Też 95% mineralny, co dla mnie jest ważne.

Pozdr.,

M.

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Witam,  nim zakupicie okna z Firmy Urzędowski, bardzo dobrze się zastanówcie ! Jesteśmy firmą budowlaną , zaczęliśmy z firma Urzędowski współpracę w 2018 roku. Okna na wygląd były solidnie wykonane,  po pół roku zaczęły się sypać ! Woda wchodziła pod listwy zewnętrzne , które zaczęły gnić i pokrywać się grzybem.  reklamacji firma Urzędowski NIE AKZEPTUJE ! Dopóki  zamawiasz i płacisz jesteś super, zaczynasz zgłaszać reklamację , bo się okna sypią , nikt cię nie zna ! Nikt nie reaguje na Maile, dzwonisz - odkładają słuchawkę !   NIE POLECAM  !!! 
    • jeszcze jedno pytanko.   Czy przy waskim i dlugim grzejniku ma jakies znaczenie czy jest podlaczony od dolu czy gora - dól ??  
    • Matko moja, instalacja bez zaworów??? To kto ją, kuwwa wykonywał? Hydraulik czy zamiatacz ulic?
    • Zmiękczacz HELIX 20 Uruchom pełną regenerację z solą wysokiej jakości. Dezynfekuj żywicę środkiem jak Res-Up lub chlor (zgodnie z instrukcją producenta – sprawdź manual). Jeśli to nie pomoże, wezwij serwisanta od zmiękczaczy.   Filtry: Wymień wszystkie (siatkowy, mechaniczne, węglowy) – nawet jeśli niedawno, bo mogą być skolonizowane. Rozważ dodanie filtra UV po zmiękczaczu na bakterie.   Rury i podgrzewacz  przepłucz całą instalację, otwórz wszystkie krany na 10-15 min.
    • Rzeczywiście, ogólna zasada działania jest mniej więcej taka, jak Pan opisał. Najpierw powietrze dostaje się do wnętrz (pokoi) przez nawiewniki w oknach i inne nieszczelności. Następnie powietrze przepływa przez pokoje do kuchni i łazienki, czyli pomieszczeń, w których znajduje się wyciąg. Tam pionowymi kanałami wentylacyjnymi ulatuje na zewnątrz.  Żeby wentylacja, czyli po prostu wymiana powietrza, działała muszą równocześnie funkcjonować trzy czynniki: - sprawny nawiew;  - skutecznie działający wyciąg;  -swobodny przepływ powietrza pomiędzy nawiewem i wyciągiem.    W tym konkretnym przypadku do sprawdzenia jest kilka rzeczy. 1. W drzwiach do łazienki nie ma otworów, ale czy te drzwi są podcięte nad podłogą? Na ile często te drzwi pozostają niedomknięte? Bo gdy są niedomknięte to powietrze przepływa w miarę swobodnie.  2. Proszę sprawdzić, używając zapalonej świecy lub zapałki, czy w łazience jest ciąg w kierunku kratki wentylacyjnej, ale przy wyłączonym wentylatorze. Jeżeli go nie ma to znak, że wentylacja w łazience jest niesprawna.  3. Okna można wymieniać na nowe z nawiewnikami. Tu kluczowe jest aby nawiewniki po prostu były.   
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...