Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
To co inni napisali powyżej odnośnie pęknięcia i źródła zawilgocenia jak najbardziej trzeba sprawdzić. Bo jeżeli woda znów dostaje się od zewnątrz to jakakolwiek naprawa pomoże tylko na chwilę. Natomiast jeżeli chodzi o ostateczne wykończenie ościeży to gładzi gipsowej lepiej tam nie używa. Tylko produkty na bazie cementu lub cementowo-wapienne się tam sprawdzą. One, w przeciwieństwie do gipsu, nie zaczną się rozpada po zawilgoceniu. Pozostaje jeszcze kwestia ewentualnego przemarzania okolic okna i skraplania się tam wilgoci z powietrza w pomieszczeniu. Jeżeli tak się faktycznie dzieje to pozostaje tylko usprawni wentylację i ewentualnie nieco podnieś temperaturę w pomieszczeniu. Czy w tych oknach są nawiewniki? -
Bardzo przydatne informacje, dziękuję!
-
Jutro zrobię dokładniejsze zdjęcia, nie wiem jaki to materiał. Jak zacząłem zdrapywać ten tynk/gladz to i zaczął się kruszyć ten materiał ze ściany, jest czarny i kruchy, nie mam pojęcia co to może być. Najbardziej lepka gładź był najbliżej okna, więc to może być spowodowane poprostu skraplaniem się wilgocia? Czy warto dać inną gładź Wapienno cementowa ?
-
Zrób jakieś ogólniejsze ujęcie, bo to co jest nie mogę jakoś skojarzyć. Z czego jest ta ściana, szczególnie nad oknem? A sprawdzał ktoś, czy to nie puściło?
-
Z tego co mi wiadomo to ok. dwa lata temu. Pęknięcie znajdowało sie na ścianie zewnętrznej 1m powyzej okna, naprawione przy pomocy jakiś śrub i preparatu coś na zasadzie iniekcji. Nie wiem jak to się fachowo nazywa
-
-
Popularne tematy