Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Kurp: Z tego co wiem to Haba ma 25 lat na zbiornik, 4 lata na pimoę wyrzutową i 2 lata na dmuchawę i elektronikę -
Bardzo dobry film. Z tego co zrozumiałem, to lepiej by było wystąpić na razie o przyłącze niskiej mocy(7-10KW). A we wniosku napisać że to ma być tylko zasilanie do bramy przesuwanej. Bo na cokolwiek innego mogą mi zaproponować C11. I w ten sposób mogę odkładać inwestycję ile mi potrzeba beż obawy o wysokie opłaty stałe. Jeżeli dostanę G11, to mógłbym z niej zasilać bramę i ewentualnie budowę inwestycji. A w momencie wykonania inwestycji musiałbym podłączyć się pod ten licznik i przejść na C11. Poprawnie ?
-
Przed Sądem Rejonowym w Zakopanem rozpoczął się proces w sprawie Józefa G.-M., który na Bachledzkim Wierchu postawił pięć domów. Bez żadnego zezwolenia. Kiedy w ubiegłym roku rozpoczętą inwestycją zainteresowali się zakopiańscy urzędnicy, inwestor oświadczył, że buduje jedynie poidła dla koni. Wkrótce jednak konstrukcje zaczęły nabierać kształtu drewnianych domów - z drzwiami, oknami. Niewielkich - o metrażu około 70 m kw. - takich, jakie często buduje się na Podhalu pod wynajem dla turystów. Kiedy zdziwieni wyglądem rzekomych poideł dla koni urzędnicy ponownie zjawili się u Józefa M., ten oświadczył, że nie zamierza budynków rozbierać. Bacheldzki Wierch to obszar chroniony, z piękną panoramą na Tatry, na którym lokalne prawo nie dopuszcza zabudowy.
-
Komentarz dodany przez MTBFun: Zgadzam się z Marcinem, następny ranking powinien mieć więcej oczyszczalni -
Komentarz dodany przez Kamil Ruciński: Dziwię się, że portal zezwala na takie bezczelne reklamy, które próbują być artykułem. Firma Ekohouse ze swoim badziewnym produktem kupuje sobie artykuł, w którym próbują robić rzetelne porównanie. A sami zobaczcie i poszukajcie opinii na ich temat. Oczyszczalnia do 4 osob model VH light ma 830l pojemności i waży 55kg. To jakiś żart nie oczyszczalnia. Cena niby atrakcyjna, ale okazuje się, że musisz dopłacić do nadstawki, do skrzynki dmuchawy, a nawet timera. Bez timera jesteś uważany do urządzenia do którego musisz cyklicznie zaglądać i poprzez odkrecenie zaworu recyrkulować osady. Oczyszczalnia z pierwszego miejsca nie jest warta połowy tej kwoty, a praktyki tego typu "porownań" trącają o nieuczciwą konkurencję mającą na celu wprowadzenie odbiorcy w błąd.
-
-
Popularne tematy