qlaqla1 Napisano 1 marca 2012 Udostępnij #1 Napisano 1 marca 2012 WitajcieMusze przenieść garaż blaszany 6m x 4m z jednej działki na drugą ( 6 km ) Czy ktoś się orientuje ile moze kosztować rozkręcenie -przewiezienie -skręcenie w mazowieckim ?Będę wdzięczna za pomoc Link do komentarza
BIGL Napisano 2 marca 2012 Udostępnij #2 Napisano 2 marca 2012 Zależy na kogo trafisz i jaki to garaż. Blaszak blaszakowi nie równy - te stare prościej jest w całości załadować na auto za pomocą HDS-u i tak przewieźć. Koszt takiej operacji myślę że powinien się zamknąć w granicach 300-400zł (można i taniej). Jeżeli to ten nowszy model blaszaków (popularny i skręcany) to trzeba go rozkręcić i złożyć, a następnie po przewiezieniu zmontować na nowym miejscu - dla zawodowców całkowite zmontowanie zajmuje 5-10 minut . Myślę że w tym przypadku koszt byłby nieznacznie większy 500-600zł. W obu rozwiązaniach trzeba wcześniej odpowiednio przygotować docelowe miejsce i po zakończeniu prac zakotwić garaż do podłoża. Rok temu sam szukałem używanego garażu i niestety w moim przypadku wyszło taniej zamówić nowy... Link do komentarza
sepoy Napisano 2 marca 2012 Udostępnij #3 Napisano 2 marca 2012 W śląskim płaciłem 70zł za przewóz. Rozkręcanie i skręcanie we własnym zakresie - ja plus pracownik hobbysta ze sprzętem, ale wyszło 40min przewóz i 5h roboty. W sumie mogłoby to wynieść od 300 do 400,500zł. Link do komentarza
qlaqla1 Napisano 2 marca 2012 Autor Udostępnij #4 Napisano 2 marca 2012 Dziękuje Wam bardzo , chciałam wiedzieć ile to może kosztować ( garaż jest mój ), mam na miejscu paru chłopaków od robót wszelakich i chce mieć jakis punkt odniesienia . Jeszcze raz serdeczne dzięki Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się